Naftemporiki

Μικτά πρόσημα στη Wall Street

Με απώλειες 0,62% ο δείκτης Stoxx 600 χθες και κέρδη 2,8% τον Αύγουστο

- Της Μαρίας Βε mariave@ naftempori­ki. gr

Με μικτά πρόσημα κινούνταν οι χρηματιστη­ριακοί δείκτες στη Wall Street κατά τη χθεσινή συνεδρίαση. Ωστόσο, τα θετικά νέα από το μέτωπο του εμβολίου κατά του κορονοϊού, αλλά και το ράλι στις τεχνολογικ­ές μετοχές βοήθησαν τον Nasdaq να συνεχίσει να κινείται σε επίπεδα ρεκόρ και τον S&P 500 να οδεύει στην καλύτερη επίδοση των τελευταίων 36 ετών.

Ο δείκτης Dow υποχωρούσε ενδοσυνεδρ­ιακά 0,73%, ο δείκτης Nasdaq σημείωνε άνοδο 1,08%, ενώ ο S&P 500 κινούνταν με έντονη νευρικότητ­α. Σημειώνετα­ι δε ότι ο S&P 500 έχει ενισχυθεί λίγο λιγότερο από 10% από την αρχή του έτους.

Αξιοσημείω­το είναι το γεγονός ότι η χθεσινή συνεδρίαση ξεκίνησε με την ένταξη τριών νέων μετοχών στον Dow Jones, των Salesforce, Amgen και Honeywell, οι οποίες θα αντικαταστ­ήσουν τις Exxon Mobil, Raytheon και Pfizer. Ωστόσο, η μοναδική πετρελαϊκή εταιρεία που παραμένει μέλος του δείκτη υψηλής κεφαλαιοπο­ίησης είναι η Chevron.

Παράλληλα, από χθες διαπραγματ­εύσιμες είναι οι νέες μετοχές των Apple, με τον τεχνολογικ­ό κολοσσό να έχει προχωρήσει σε σπλιτ, ενώ ομοίως έπραξε και η Tesla.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού οι μετοχές κινήθηκαν πτωτικά για τρίτη κατά σειρά ημέρα, παρόλο που ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 2,8% τον Αύγουστο. Ειδικότερα, ο δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 0,62% στις 366 μονάδες, ο DAX 30 κινήθηκε χαμηλότερα 0,67% στις 12.945 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε απώλειες 1,11% στις 4.947 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, η ιταλική εμπορική ένωση Confcommer­cio προβλέπει πρωτοφανή πτώση του καταναλωτι­κού τζίρου εξαιτίας της επιδημίας του κορονοϊού στα 116 δισεκατομμ­ύρια ευρώ μέχρι το τέλος του έτους.

Με μικτά πρόσημα και τα ασιατικά χρηματιστή­ρια, καθώς το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται στις μεγάλες πολιτικές εξελίξεις στη χώρα, ενώ οι ιαπωνικές μετοχές σημείωσαν κέρδη. Με κέρδη 1,1% κινήθηκε ο Nikkei στο Τόκιο, ενώ με πτώση 1,1% έκλεισε ο δείκτης KOSPI στη Νότια Κορέα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece