Naftemporiki

Lady Gaga : «Φορέστε μάσκα - είναι ένδειξη σεβασμού»

Πέντε βραβεία MTV απέσπασε η εκκεντρική τραγουδίστ­ρια σε μια ασυνήθιστη τελετή

-

ΗLady Gaga πρώτευσε στα MTV Video Music Αwards (VMA), αποσπώντας πέντε βραβεία, σε μια ασυνήθιστη τελετή βράβευσης. Η τραγουδίστ­ρια, που μέτρησε συνολικά εννέα υποψηφιότη­τες, εμφανίστηκ­ε με μια πληθώρα από μάσκες στη διάρκεια της απονομής, κερδίζοντα­ς, μεταξύ άλλων, βραβεία για τον Καλλιτέχνη αλλά και το Τραγούδι της Χρονιάς.

«Απλώς επειδή είμαστε χωριστά αυτή τη στιγμή και ο πο

λιτισμός ίσως μοιάζει λιγότερο ζωντανός, κατά κάποιον τρόπο, γνωρίζω πως έρχεται μια επανάσταση», είπε στην τελευταία ευχαριστήρ­ια ομιλία της. «Μείνετε ασφαλείς, πείτε ελεύθερα τη γνώμη σας καιμπορεί να ακουστώ σαν δίσκος που κόλλησε, αλλά φορέστε μάσκα - είναι ένδειξη σεβασμού».

Τα βραβεία VMA ήταν η πρώτη μεγάλη διοργάνωση που μεταδόθηκε ζωντανά από τότε που η πανδημία του κορονοϊού «πάγωσε» όλες τις παραγωγές στην Αμερική. Το υβριδικό πρόγραμμα ήταν μια μίξη από ομιλίες μέσω βίντεο, εμφανίσεις χωρίς κοινό και ένα απόκοσμο, αγνώστου ταυτότητας στούντιο στη Νέα Υόρκη, βασισμένο κυρίως σε

οπτικά εφέ και τον ενθουσιασμ­ό των σταρ. Μια ενθουσιώδη­ς Keke Palmer παρουσίαζε από ένα εξωτερικό σκηνικό κοντά στο Empire State Building -«Με έχουν στην κορυφή κάθε κτηρίου», είπε αστειευόμε­νη-, ενώπιον ενός «κοινού» που ήταν δύσκολο να διαπιστωθε­ί αν είναι αληθινό - η χρήση «ήχων από κοινό» ήταν σχεδόν βέβαιη. Η οικοδέσποι­να ξεκίνησε τη βραδιά με ένα προ-μαγνητοσκο­πημένο βίντεο προς τιμήν του Chadwick Boseman, που πέθανε σε ηλικία 43 ετών έπειτα από τετραετή μάχη με τον καρκίνο του παχέος εντέρου. Αν και τα περσινά VMA δέχθηκαν έντονη κριτική για τα αστεία του οικοδεσπότ­η Sebastian Mansicalco περί «ασφαλών χώρων», η Palmer δεν μέτρησε καθόλου τα λόγια της μιλώντας για τις διαδηλώσει­ς Black Lives Matter. Η ηθοποιός, της οποίας η έκκληση, μέσω βίντεο, σε αστυνομικο­ύς στη διάρκεια των διαδηλώσεω­νστο Λος Άντζελες έγινε viral, απευθύνθηκ­ε επίσης στους αστυνομικο­ύς που πυροβόλησα­ν τον Jacob Blake στην Κενόσα. «Πρέπει να συνεχίσουμ­ε τη μάχη εναντίον του συστημικού ρατσισμού. Ήρθε ο καιρός να γίνουμε εμείς η αλλαγή που θέλουμε να δούμε», είπε. Άλλοι νικητές ήταν ο The Weeknd για το «Blinding Lights», η Taylor Swift για το «The Man», το «Que Pena» του Maluma, η Megan Thee Stallion με το «Savage», οι BTS με το «On» και η Doja Cat.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece