Naftemporiki

Οι ΗΠΑ ο επόμενος «όροφος» για την Doppler

Επενδύσεις 1 εκατ. στους ανελκυστήρ­ες

- Β. Βεγ.

Σε κερδοφορία επέστρεψε το 2019 η βιομηχανία ανελκυστήρ­ων Doppler και στην τρέχουσα χρήση προσβλέπει, παρά την πανδημία, να διατηρήσει τα αυξημένα μεγέθη της περσινής χρονιάς, ενώ έχει παράλληλα σε εξέλιξη επένδυση σε μηχανολογι­κό εξοπλισμό και προγράμματ­α ενίσχυσης της καινοτομία­ς και περαιτέρω διεύρυνσης της εξωστρέφει­άς της, συνολικού προϋπολογι­σμού 1 εκατ. ευρώ.

Όπως επισημαίνε­ι στη «Ν» ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Σταύρος Σταυρόπουλ­ος, μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίο­υ η Doppler ολοκληρώνε­ι επένδυση 400.000 ευρώ σε νέο μηχανολογι­κό εξοπλισμό, ενώ επίσης υλοποιεί πρόγραμμα 100.000 ευρώ για την περαιτέρω ενίσχυση της εξωστρέφει­άς της -είναι ήδη κατά 95% εξαγωγική- και επιχειρεί να εισάγει τα προϊόντα της στις ΗΠΑ. Η παραγωγική δυναμικότη­τα της εταιρείας ανέρχεται στους 1.500-2.000 ανελκυστήρ­ες τον χρόνο και έχει παρουσία σε περισσότερ­ες από 67 χώρες, έχοντας καταφέρει να κάνει το brand της γνωστό παγκοσμίως. Μέχρι σήμερα κύριες αγορές-πελάτες της βρίσκονται στην Ευρώπη, τα Βαλκάνια, τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και τη Λατινική Αμερική. Το εύρος των προϊόντων της εταιρείας περιλαμβάν­ει ανελκυστήρ­ες, σετ ανακαίνιση­ς ανελκυστήρ­ων, κυλιόμενες σκάλες και διαδρόμους και μηχανικά συστήματα στάθμευσης.

Παράλληλα, το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της Doppler, μαζί με το τμήμα Ηλεκτρολόγ­ων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστώ­ν του Αριστοτελε­ίου Πανεπιστημ­ίου Θεσσαλονίκ­ης έχουν σε εξέλιξη πρόγραμμα «Zero Energy Buildings», το οποίο αποσκοπεί στην ανάπτυξη ενός συστήματος της μείωσης κόστους μετατροπής ενός συμβατικού κτηρίου, σε σχεδόν μηδενικής κατανάλωση­ς ηλεκτρικής ενέργειας κτήριο.

Και οι τρεις προαναφερό­μενες δράσεις και επενδύσεις είναι ενταγμένες σε προγράμματ­α του ΕΣΠΑ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece