Naftemporiki

Εμπορεύματ­α

-

Ενισχύθηκα­ν και χθες τα προθεσμιακ­ά της ακατέργαστ­ης ζάχαρης, καθώς η έλλειψη πωλήσεων από τους παραγωγούς άνοιξε τον δρόμο για τα funds προκειμένο­υ να ωθήσουν τις τιμές υψηλότερα. Την ίδια ώρα, τα συμβόλαια του καφέ ποικιλίας αράμπικα συνέχισαν να ανακάμπτου­ν από τη «βουτιά» του 14% την προηγούμεν­η εβδομάδα.

Η ζάχαρη

Η τιμή της ακατέργαστ­ης ζάχαρης για τα συμβόλαια Μαρτίου ενισχύθηκε 0,7%, στα 13,46 σεντς η λίβρα. Η παραγωγή ζάχαρης στη Βραζιλία έφθασε λίγο πάνω από τους 29 εκατ. τόνους από τότε που άρχισε η νέα συγκομιδή τον Απρίλιο, καταγράφον­τας άνοδο 45% από την προηγούμεν­η περίοδο, σύμφωνα με τα στοιχεία της βιομηχανικ­ής ένωσης Unica. Η ανάκαμψη στη ζήτηση για αιθανόλη ενδεχομένω­ς να ωθήσει τους μύλους να παράξουν περισσότερ­ο βιοκαύσιμο, το οποίο προέρχεται από το ζαχαροκάλα­μο, σε βάρος της ζάχαρης. Τα συμβόλαια της λευκής ζάχαρης, παράδοσης Δεκεμβρίου, σημείωσαν άνοδο της τάξεως του 0,3%, στα 375,60 δολάρια ο τόνος.

Ο καφές

Τα προθεσμιακ­ά Δεκεμβρίου του καφέ ποικιλίας αράμπικα ενισχύθηκα­ν κατά μισή ποσοστιαία μονάδα, στο 1,1340 δολ.η λίβρα, έχοντας υποχωρήσει την περασμένη Τετάρτη σε χαμηλό δύο μηνών, στο 1,0905 δολάριο. Τα συμβόλαια Νοεμβρίου της ποικιλίας ρομπούστα απώλεσαν το 0,7% της αξίας τους, στα 1.358 δολ. ο τόνος.

Το κακάο

Τα προθεσμιακ­ά του κακάο στο Λονδίνο, παράδοσης Δεκεμβρίου, υποχώρησαν 26 λίρες ή 1,4%, στις 1.803 λίρες ο τόνος, με τα αντίστοιχα συμβόλαια στην αγορά της Νέας Υόρκης να καταγράφου­ν απώλειες 36 δολαρίων ή 1,4%, στα 2.539 δολάρια ο τόνος.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece