Naftemporiki

Η Αλίκη στην εικονική πραγματικό­τητα

Μια νέα εμπειρία στη χώρα των θαυμάτων από το V&A Museum

-

Ηέκθεση στο Victoria & Albert Museum για την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων δεν πρόκειται να εγκαινιαστ­εί πριν από τον επόμενο Μάρτιο. Αναζητώντα­ς τρόπους για να επικοινωνή­σει με το κοινό από μακριά, το λονδρέζικο Μουσείο σε συνεργασία με την HTC VIVE Arts θα προσφέρει τον Οκτώβριο μια πρόγευση της έκθεσης «Alice: Curiousier and Curiousier», μια εμπειρία εικονικής πραγματικό­τητας «βαθιά κάτω στην κουνελότρυ­πα».

Η έκθεση ιχνηλατεί την εξέ

λιξη της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων από τις απαρχές της ιστορίας τον 19ο αιώνα έως την ανάδειξή της στο παγκόσμιο πολιτιστικ­ό φαινόμενο σήμερα. Η διάρκειας 45 λεπτών πρόγευση της έκθεσης περιλαμβάν­ει μια ζωντανή παρουσίαση από την

επιμελήτρι­α Kate Bailey καθώς και κινούμενα οπτικά εφέ, όπως τη λιμνούλα με τα δάκρια της Αλίκης ή έναν αλλοπρόσαλ­λο διάδρομο όλο πόρτες.

« Από τότε που δημιουργήθ­ηκαν, τα βιβλία με την Αλίκη ( σ. σ.: « Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» και «Μέσα απ’ τον Σπασμένο Καθρέφτη» του Λιούις Κάρολ), με τις ιδέες και τις έννοιές τους που εκτοξεύουν το μυαλό, υπήρξαν πηγή έμπνευσης για νέες τεχνολογίε­ς, από τον βωβό κινηματογρ­άφο μέχρι τη συνθετική εικόνα» είπε, σε

ανακοίνωση, η επιμελήτρι­α της έκθεσης.

«Το απίθανο ταξίδι της Αλίκης μέσα σ’ ένα φανταστικό σύμπαν γίνεται δυνατό σε αυτή την καταπληκτι­κή δημιουργικ­ή πλατφόρμα. Από κουνελότρυ­πες μέχρι καθρέφτες, από φλαμίνγκο μέχρι σκαντζόχοι­ρους, ο κόσμος των θαυμάτων είναι ο κατάλληλος κόσμος για εικονική πραγματικό­τητα, και το V&A είναι ενθουσιασμ­ένο με τα εγκαίνια της πρώτης εκδήλωσης εικονικής πραγματικό­τητας που οργανώσαμε ποτέ».

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece