Naftemporiki

Έτοιμος για... προσπέραση ο Χάμιλτον

Ο Βρετανός «απειλεί» να ισοφαρίσει το ρεκόρ νικών του Σουμάχερ στην F1

-

Με τον Λιούις Χάμιλτον να έχει στόχο αύριο τις 91 νίκες και να ισοφαρίσει το ρεκόρ του Μίχαελ Σουμάχερ συνεχίζετα­ι αυτή την εβδομάδα η Φόρμουλα 1. Ο Σουμάχερ είναι ο πιο επιτυχημέν­ος πιλότος όλων των εποχών στο πρωτάθλημα, καθώς μετρά επτά τίτλους οδηγών στη σπουδαία καριέρα του, με απολογισμό 91 νίκες. Όμως, ο Χάμιλτον... απειλεί πλέον ανοιχτά τον Γερμανό στη « μάχη » για τον τίτλο του κορυφαίου. Ο Βρετανός έφτασε τις 90 επιτυχίες στο γκραν πρι της Τοσκάνης (13/9) και βρίσκεται μόλις μία νίκη πίσω από τον « Σούμι», ενώ οδεύει ολοταχώς για την κατάκτηση του έβδομου πρωταθλήμα­τος οδηγών στην καριέρα του, με το οποίο θα «πιάσει» τον Γερμανό στη σχετική κατάταξη. Πλέον, ο Χάμιλτον βρίσκεται δύο βήματα μακριά από το να... κλέψει ακόμη ένα ρεκόρ από τον Σουμάχερ, όπως έκανε πριν από περίπου έναν μήνα, όταν με τη νίκη του στο ισπανικό γκραν πρι έφτασε τα 156 βάθρα στην καριέρα του και άφησε στη δεύτερη θέση τον Γερμανό, ο οποί

ος κατείχε το ρεκόρ με 155 παρουσίες στην πρώτη τριάδα ενός αγώνα.

Προκειμένο­υ να καταφέρει να πάρει το ρεκόρ των περισσότερ­ων νικών στη Φόρμουλα 1, ο Χάμιλτον καλείται πρώτα να ισοφαρίσει τις 91 επιτυχίες

του Σουμάχερ, αρχής γενομένης από το ρωσικό γκραν πρι στο Σότσι. Στη συνέχεια θα έχει τη δυνατότητα να ξεπεράσει τον σπουδαίο Γερμανό στον αγώνα ο οποίος είναι προγραμματ­ισμένος να διεξαχθεί στις 11 Οκτωβρίου στην πίστα του Νίρμπουργκ­ρινγκ. Παράλληλα, ο Χάμιλτον έχει ήδη αρχίσει να «κλέβει » ρεκόρ, τα οποία ανήκαν στον Σουμάχερ, όπως αυτό για τις περισσότερ­ες pole position, καθώς μετράει πλέον 95, έναντι 68 του Γερμανού, έχοντας πανηγυρίσε­ι τις 69 από αυτές με τη Mercedes. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο γκραν πρι της Τοσκάνης ο Χάμιλτον βαθμολογήθ­ηκε για 222η φορά στην καριέρα του σε αγώνα της Φόρμουλα 1 και έκανε δικό του το σχετικό ρεκόρ, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Σουμάχερ με 221.

 ??  ?? Ο παγκόσμιος πρωταθλητή­ς της Φόρμουλα 1 Λιούις Χάμιλτον κατά τις χθεσινές δοκιμές στην πίστα του Σότσι εν όψει του αυριανού γκραν πρι της Ρωσίας.
Ο παγκόσμιος πρωταθλητή­ς της Φόρμουλα 1 Λιούις Χάμιλτον κατά τις χθεσινές δοκιμές στην πίστα του Σότσι εν όψει του αυριανού γκραν πρι της Ρωσίας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece