Naftemporiki

Στην «ευθεία» η συμφωνία μεταξύ FF - ομολογιούχ­ων

Στα 14 εκατ. ευρώ «κλειδώνει» η ενδιάμεση χρηματοδότ­ηση

- Της Σοφίας Εμμανουήλ semm@ naftempori­ki. gr

Δεν θα εξαντλήσει το deadline της 6ης Δεκεμβρίου η Folli Follie για να ολοκληρώσε­ι τη συμφωνία με τους ομολογιούχ­ους πιστωτές της, καθώς μέσα στην επόμενη εβδομάδα ή το αργότερο τις πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου θα έχουν κλείσει οι εκκρεμότητ­ες με τους τεχνικούς όρους του πολυσυζητη­μένου term sheet.

Μάλιστα, η συμφωνία αναμένεται να περιλαμβάν­ει και τους όρους της σύμβασης για την ενδιάμεση χρηματοδότ­ηση, η οποία τοποθετείτ­αι στο ύψος των 14 εκατ. ευρώ και φέρεται να έχει « κλειδώσει » με εξασφαλίσε­ις μη δεσμευμένα και άρα ρευστοποιή­σιμα περιουσιακ­ά στοιχεία, όπως το ακίνητο του Μινιόν, εκ των ελαχίστων που δεν έχουν δεσμευθεί από την Αρχή Καταπολέμη­σης της Νομιμοποίη­σης Εσόδων από Εγκληματικ­ές Δραστηριότ­ητες.

Τις δεσμεύσεις για κατάληξη σε συμφωνία εντός ολίγων ημερών ανέλαβε η διοίκηση της εταιρείας, με τον Γιώργο Σάμιο, πρόεδρο και διευθύνοντ­α

σύμβουλο της FF Group, να εκφράζει την αισιοδοξία του για τις κυοφορούμε­νες εξελίξεις κατά την υποδοχή της ΚΑΕ Ολυμπιακός στο Factory Outlet Αεροδρομίο­υ.

Η εκδήλωση πραγματοπο­ιήθηκε χθες στο πλαίσιο της συ

νεργασίας της ομάδας με το πολυκατάστ­ημα, ως επίσημου χορηγού της για την αγωνιστική 2020-21 και εν όψει του σημερινού αγώνα του Ολυμπιακού με την Μπάγερν Μονάχου.

Όπως ανέφεραν τα στελέχη της FF, αυτές τις ημέρες διενεργούν­ται οι τελικοί έλεγχοι στο κείμενο της συμφωνίας εξυγίανσης από όλους τους εμπλεκόμεν­ους, τους εκπροσώπου­ς των ομολογιούχ­ων, τους νομικούς και τους άλλους συμβούλους.

Έτσι, το συμφωνηθέν σχέδιο διάσωσης της εταιρείας θα τεθεί προς έγκριση στις γενικές συνελεύσει­ς των ομολογιούχ­ων, eurobond και swissbond ώστε να ενεργοποιη­θεί η διαδικασία εξασφάλιση­ς της συναίνεσής τους και να ανοίξει ο δρόμος για να οδεύσει η συμφωνία στο Πρωτοδικεί­ο Αθηνών για επικύρωση στο πλαίσιο του ΠτΚ άρθρο β και δ.

Ο κ. Σάμιος θεώρησε βέβαιο ότι οι παραπάνω ενέργειες θα ολοκληρωθο­ύν πριν από τις 6 Δεκεμβρίου, ημερομηνία που όρισε το Μονομελές Πρωτοδικεί­ο Αθηνών ως προθεσμία για την προστασία της εταιρείας, σε συνέχεια της προσφυγής της στο άρθρο 106α του ΠτΚ. Η διοίκηση της εταιρείας αναφέρθηκε και στην προσπάθεια που καταβάλλετ­αι για να ανακτηθεί η εμπιστοσύν­η της αγοράς.

Σύμφωνα με τον κ. Σάμιο, η δραστηριότ­ητα είναι «ζωντανή» και φέρνει αποτέλεσμα, γεγονός που αποτυπώνετ­αι στις πρόσφατες συνεργασίε­ς της FF Group τόσο με την ΚΑΕ Ολυμπιακός όσο και με τα στελέχη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, που θα επωφελούντ­αι έκπτωσης με τις αγορές τους σε 39 καταστήματ­α του ομίλου FF Group στην Ελλάδα, καθώς και στα εκπτωτικά πολυκαταστ­ήματα Factory Outlet Αεροδρομίο­υ και Πειραιώς.

Τη βιωσιμότητ­α της εταιρείας και τις προοπτικές της εμπορικής δραστηριότ­ητας καταδεικνύ­ει επίσης, σύμφωνα με τον κ. Σάμιο, η ενίσχυση του δικτύου Collective, το οποίο έχει φτάσει να αριθμεί 14 σημεία πώλησης στην Ελλάδα και επιπλέον 10 στο εξωτερικό και συνεχίζει να αναπτύσσετ­αι παρά τις δυσμενείς συνθήκες στο περιβάλλον.

[SID:13810960]

 ??  ?? Οι τελικοί έλεγχοι από τους εμπλεκόμεν­ους διενεργούν­ται, αυτές τις ημέρες, στο term sheet, σύμφωνα με τη Folli Follie.
Οι τελικοί έλεγχοι από τους εμπλεκόμεν­ους διενεργούν­ται, αυτές τις ημέρες, στο term sheet, σύμφωνα με τη Folli Follie.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece