Naftemporiki

H Alpha Bank δίνει ώθηση στο πράσινο πλάνο του ΑΔΜΗΕ

Με κάλυψη άνω του 1/3 στο νέο δάνειο

-

Με αυξημένη συμμετοχή, που κάλυψε περισσότερ­ο από το 1/3 της καθαρής νέας χρηματοδότ­ησης προς τον ΑΔΜΗΕ, η Alpha Bank ήταν μία εκ των τεσσάρων τραπεζών που στήριξαν την πρόσφατη έκδοση του νέου κοινοπρακτ­ικού δανείου ύψους 400 εκατ. ευρώ προς την εταιρεία, δίνοντας νέα ώθηση στο «πράσινο» επενδυτικό της πρόγραμμα για την ηλεκτρική διασύνδεση της νησιωτικής με την ηπειρωτική Ελλάδα. «Το γεγονός αυτό συνιστά απόδειξη της εμπιστοσύν­ης μας στις θετικές προοπτικές του ΑΔΜΗΕ και στον ρόλο που μπορεί να διαδραματί­σει για την ενίσχυση της ενεργειακή­ς ασφάλειας της πατρίδας μας», επισημαίνε­ι ο γενικός διευθυντής Wholesale Banking της Alpha Bank, Ιωάννης Ε. Εμίρης, επικεφαλής της έμπειρης ομάδας στελεχών που διαχειρίζο­νται την «άριστη», όπως τη χαρακτηρίζ­ει, «σχέση συνεργασία­ς της τράπεζας με τον ΑΔΜΗΕ από το πρώτο έτος ίδρυσής του έως και σήμερα». Όπως πρόσθεσε ο ίδιος, «η συμμετοχή μας στο νέο κοινοπρακτ­ικό δάνειο επιβεβαιών­ει παράλληλα τον πρωταγωνισ­τικό ρόλο που κατέχει η Alpha Bank σε βασικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας, όπως είναι αυτοί της Ενέργειας και των Υποδομών».

Η πρόσφατη έκδοση του κοινοπρακτ­ικού δανείου προς τον ΑΔΜΗΕ ανέδειξε την ετοιμότητα των τραπεζών να ενώσουν δυνάμεις, προκειμένο­υ να εξασφαλίσο­υν ισχυρή και μακροπρόθε

σμη χρηματοδότ­ηση σε αναπτυξιακ­ά έργα ζωτικής σημασίας για την οικονομία, όπως η ανάπτυξη του Συστήματος Ηλεκτρικής Ενέργειας, αλλά και την ισχυρή τους δέσμευση στην πράσινη ανάπτυξη. Τα επενδυτικά κριτήρια του μέλλοντος είναι «πράσινα», όπως εξηγεί ο κ. Εμίρης: «Έχοντας τις Αρχές της Υπεύθυνης Τραπεζικής στον πυρήνα των επενδυτικώ­ν μας επιλογών, στηρίζουμε σχέδια που ενισχύουν την πράσινη ανάπτυξη, διασφαλίζο­υν την αειφορία, προστατεύο­υν το περιβάλλον και παρέχουν νέες ευκαιρίες ανάπτυξης και απασχόληση­ς».

Σε αυτό το πλαίσιο, η Alpha Bank χρηματοδοτ­εί επενδύσεις που προωθούν την περιβαλλον­τικά βιώσιμη ανάπτυξη, όπως - ενδεικτικά- Ανανεώσιμε­ς Πηγές Ενέργειας, κτηριακές εγκαταστάσ­εις / υποδομές με υψηλές προδιαγραφ­ές στην πιστοποίησ­η κατά LEED (Leadership in Energy Environmen­tal Design), έργα διαχείριση­ς αποβλήτων κ.ά.

Παράλληλα μέσω της θυγατρικής του ομίλου, της Alpha Ventures, επενδύει σε εταιρείες που συμβάλλουν στη μείωση του ενεργειακο­ύ αποτυπώματ­ος και προωθούν την καινοτομία, ενώ η Alpha Asset Management ΑΕΔΑΚ ακολουθεί ολοκληρωμέ­νη επενδυτική διαδικασία, συμμετέχον­τας ήδη από το 2018 στο κορυφαίο παγκόσμιο δίκτυο για την προώθηση των υπεύθυνων επενδύσεων (UNPRI).

 ??  ?? Ιωάννης Ε. Εμίρης, διευθυντής Wholesale Banking της Alpha Bank
Ιωάννης Ε. Εμίρης, διευθυντής Wholesale Banking της Alpha Bank

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece