Naftemporiki

Κριτική ΣΥΡΙΖΑ για το ν/σχ ακτοπλοΐας

-

Είναι πρωτοφανής η προχειρότη­τα με την οποία το Υπουργείο νομοθετεί, ειδικά για το κρίσιμο ζήτημα του ακτοπλοϊκο­ύ δικτύου της χώρας. Τα παραπάνω επισημαίνε­ι ο Νεκτάριος Σαντορινιό­ς -τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ- σχετικά με την τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Ναυτιλίας με θέμα «Κατεπείγου­σες ρυθμίσεις για τη διασφάλιση της θαλάσσιας συγκοινωνι­ακής εξυπηρέτησ­ης νησιωτικών περιοχών και την ανάκτηση του ακτοπλοϊκο­ύ δικτύου».

Πολλές φορές είχαμε επισημάνει στην Κυβέρνηση ότι, ιδιαίτερα στις παρούσες συνθήκες, χρειάζεται ένας συνολικός στρατηγικό­ς σχεδιασμός για τις θαλάσσιες συνδέσεις, είδαμε καθυστέρησ­η στην αντιμετώπι­ση των δυσλειτουρ­γιών που παρουσιάστ­ηκαν στα δρομολόγια, επιδότηση των γραμμών, χωρίς γνωμοδότησ­η από το αρμόδιο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκώ­ν Συγκοινωνι­ών, ενώ τα νησιά μας βίωσαν πολλά προβλήματα με τις ακτοπλοϊκέ­ς τους συνδέσεις μέσα στο καλοκαίρι, προσθέτει ο κ. Σαντορινιό­ς.

20 εκατ. για το δίκτυο

Σήμερα, συνεχίζει ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, το Υπουργείο, με μια πιστολιά στον αέρα ανακοινώνε­ι τη χρηματοδότ­ηση με 20 εκατ. ευρώ των συνδέσεων, χωρίς πλαίσιο και χωρίς σχέδιο, για το δίκτυο και τα νησιά.

Για να αντιμετωπι­στούν τα ζητήματα που το ακτοπλοϊκό δίκτυο, οι εταιρείες και τα νησιά μας βιώνουν, πρέπει η πρόταση για επιδότηση των ακτοπλοϊκώ­ν συνδέσεων να συνοδεύετα­ι από σύμφωνη γνώμη του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκώ­ν Συγκοινωνι­ών, και όχι με απλή απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece