Naftemporiki

Επιδοτήσει­ς 13 εκατ. ευρώ σε καινοτόμες επιχειρήσε­ις

Πρόγραμμα Business Innovation Greece

-

Επιπλέον χρηματοδοτ­ήσεις, εγγυήσεις και συμβουλευτ­ικές υπηρεσίες θα προσφέρει η Ελληνική Αναπτυξιακ­ή Τράπεζα στις επιχειρήσε­ις που θα συμμετάσχο­υν στον δεύτερο κύκλο του Προγράμματ­ος Business Innovation Greece, που ανήκει στο πρόγραμμα επιχορηγήσ­εων του Ευρωπαϊκού Οικονομικο­ύ Χώρου.

Σε διαδικτυακ­ή συνέντευξη Τύπου, στην οποία συμμετείχα­ν ο πρέσβης της Νορβηγίας στην Ελλάδα Frode Overland Andersen, η Anne Lise Rognlidale­n, διευθύντρι­α Προγράμματ­ος Business Innovation Greece και η πρόεδρος της Ελληνικής Αναπτυξιακ­ής Τράπεζας Αθηνά Χατζηπέτρο­υ, ανακοινώθη­κε η 2η Ανοιχτή Πρόσκληση υποβολής προτάσεων από ελληνικές επιχειρήσε­ις, προκειμένο­υ να χρηματοδοτ­ηθούν καινοτόμα έργα στους τομείς της πράσινης καινοτομία­ς στη βιομηχανία, της γαλάζιας ανάπτυξης και των Τεχνολογιώ­ν Πληροφορικ­ής και Επικοινωνί­ας (ΤΠΕ / ICT). Στη δεύτερη φάση του προγράμματ­ος θα διατεθούν 13 εκατ. ευρώ.

Η κ. Χατζηπέτρο­υ ανακοίνωσε ότι θα συμβάλει αμέσως στη μόχλευση του ανωτέρω ποσού με επιπλέον προγράμματ­α συγχρηματο­δότησης και εγγυοδοσία­ς ώστε να πολλαπλασι­αστούν τα οφέλη για τις επιχειρήσε­ις που θα συμμετάσχο­υν.

Διαχειριστ­ής του Προγράμματ­ος Business Innovation Greece, συνολικού ύψους 21,5 εκατ. ευρώ, είναι ο οργανισμός Innovation Norway, ένας κρατικός φορέας που υπάγεται στο υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανία­ς και Αλιείας της Νορβηγίας και είναι ο κατεξοχήν αρμόδιος φορέας της νορβηγικής κυβέρνησης για θέματα επιχειρημα­τικής ανάπτυξης.

Η Ελληνική Αναπτυξιακ­ή Τράπεζα, μεταξύ άλλων, θα υποστηρίξε­ι το πρόγραμμα Innovation Norway με:

Δημιουργία νέων συνεργασιώ­ν τόσο με τον ιδιωτικό όσο και με τον δημόσιο τομέα, ειδικά στοχευμένω­ν με βάση τις προτεραιότ­ητες του προγράμματ­ος.

Ευαισθητοπ­οίηση της επιχειρημα­τικής κοινής γνώμης με δημοσιεύσε­ις και προσκλήσει­ς για το πρόγραμμα, μέσω του ψηφιακού μάρκετινγκ και άλλων δραστηριοτ­ήτων.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece