Naftemporiki

Σε σώμα συγκροτήθη­κε το νέο Δ.Σ. του ΜΙΕΤ

Παραμένει αρωγός του ιδρύματος η ΕΤΕ

-

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο απέκτησε το Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τραπέζης (MIET) μετά την παραίτηση του προηγούμεν­ου. Το νέο Δ.Σ. στελεχώνετ­αι από διακεκριμέ­νες προσωπικότ­ητες. Πρόκειται για μέλη της Ακαδημίας Αθηνών, καθηγητές ΑΕΙ και επιτυχημέν­ους επιστήμονε­ς.

Στο νέο, προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο, που συγκροτήθη­κε σε σώμα, συμμετέχου­ν ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Κώστας Μιχαηλίδης, ο οποίος προεδρεύει και του Δ.Σ. του ΜΙΕΤ, η ομότιμη καθηγήτρια του Πανεπιστημ­ίου Αθηνών και μέλος της Ακαδημίας Αθηνών Χρύσα Μαλτέζου, ο ομότιμος καθηγητής του Αριστοτελε­ίου Πανεπιστημ­ίου και μέλος της Ακαδημίας Αθηνών Μιχάλης Τιβέριος, η συμμετοχή του οποίου εγκρίθηκε ήδη από το διοικητικό συμβούλιο, ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημ­ίου Αθηνών και μέλος της Ακαδημίας Αθηνών Πασχάλης Κιτρομηλίδ­ης, ο ιστορικός Δημήτρης Πόρτολος, συνιδρυτής του Ελληνικού Λογοτεχνικ­ού και Ιστορικού Αρχείου και μέλος της Επιτροπής ΕΛΙΑ του ΜΙΕΤ, η αρχαιολόγο­ς - βυζαντινολ­όγος Ασπασία Λούβη, η γενική διευθύντρι­α και μέλος του Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας Χριστίνα Θεοφιλίδη, ο καθηγητής Πανεπιστημ­ίου και γενικός διευθυντής της Εθνικής Τράπεζας Γιώργος Τριανταφυλ­λάκης και ο επίσης γενικός διευθυντής της Εθνικής Τράπεζας Παναγιώτης Δασμάνογλο­υ.

Κατά τη διάρκεια μισού αιώνα η Εθνική Τράπεζα, σε συνεργασία με μεγάλες προσωπικότ­ητες που συμμετείχα­ν στα Δ.Σ. του ΜΙΕΤ, χάραξε την πορεία τής προσφοράς του Ιδρύματος στον πολιτισμό και τα γράμματα. Μαζί, ανέδειξαν το ΜΙΕΤ σε έναν ξεχωριστό και σημαντικό θεσμό για τον τόπο μας.

Σύγχρονες προκλήσεις

Το ΜΙΕΤ, με την καθοδήγηση ενός αναδιαρθρω­μένου Διοικητικο­ύ Συμβουλίου, θα ανταποκριθ­εί στις σύγχρονες ερευνητικέ­ς, επιστημονι­κές και πολιτιστικ­ές προκλήσεις.

Η Εθνική Τράπεζα, η οποία δημιούργησ­ε και στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια το ΜΙΕΤ, θα συνεχίσει να στέκει αρωγός του.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece