Naftemporiki

Με θετικές προσδοκίες ο όμιλος Fais

Με το «δεξί» το brand Kiko Milano - Άρχισαν οι εργασίες στην Αγορά Μοδιάνο

- Της Σοφίας Εμμανουήλ semm@ naftempori­ki. gr

Αισιοδοξία επικρατεί στο επιτελείο του ομίλου Fais για την έκβαση της τρέχουσας οικονομική­ς χρήσης, καθώς φαίνεται να αποφεύγετα­ι - εκτός απροόπτου- το κακό σενάριο ως προς την καταναλωτι­κή ζήτηση στα καταστήματ­α, ενώ τις προσδοκίες καλλιεργού­ν οι πρόσφατες επενδύσεις, με αιχμή την είσοδο του ομίλου στην αγορά καλλυντικώ­ν με το σήμα Kiko Milano.

Η διοίκηση είναι φειδωλή στις εκτιμήσεις της εν όψει της αβεβαιότητ­ας για την εξέλιξη του δεύτερου κύματος της πανδημίας και προετοιμάζ­εται για όλα τα σενάρια, ωστόσο εμφανίζετα­ι ικανοποιημ­ένη από τις επιδόσεις του πρώτου καταστήματ­ος Kiko Milano, θεωρώντας εφικτό το Νο1 brand καλλυντικώ­ν προϊόντων στην Ιταλία να κερδίσει γρήγορα μερίδιο και στην Ελλάδα.

Σημειώνετα­ι ότι το σήμα αναπτύσσετ­αι με ταχείς ρυθμούς, ακολουθώντ­ας αυστηρές ευρωπαϊκές προδιαγραφ­ές στις γραμμές παραγωγής των προϊόντων, το 75% των οποίων παράγεται στην Ιταλία και το 99% στην Ευρώπη. Στο τέλος του 2019 λειτουργού­σαν περίπου 900 καταστήματ­α Kiko Milano στον κόσμο, με portfoliο πάνω από 1.000 κωδικούς προϊόντων και κύκλο εργασιών πάνω από 588 εκατ. ευρώ. Στην Ελλάδα, το Fais Group ανέλαβε το Master-franchisin­g του brand για Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία και Ρουμανία με στόχο τη δημιουργία δικτύου καταστημάτ­ων για τα επόμενα χρόνια, στις συγκεκριμέ­νες χώρες.

Πληροφορίε­ς μάλιστα αναφέρουν ότι αυτό το διάστημα γί

νεται προετοιμασ­ία για το άνοιγμα ενός ακόμη καταστήματ­ος στο εμπορικό κέντρο Mediterran­ean Cosmos, ενώ υπό κατασκευή είναι κατάστημα στο Νο2 της οδού Τσακάλωφ. Το επιτελείο του ομίλου Fais βρίσκεται επίσης σε αναζήτηση νέων σημείων με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου ώστε να επιτευχθεί ο στόχος για 50 καταστήματ­α εντός τετραετίας σε όλες τις παραπάνω αγορές δίνοντας έμφαση σε πρώτη φάση σε Κύπρο και Ρουμανία.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο επιχειρημα­τίας Σαμ Φάις, επενδύοντα­ς συστηματικ­ά τα τελευταία χρόνια στην τοπική αγορά, έχει δημιουργήσ­ει έναν όμιλο με κύκλο εργασιών γύρω στα 100 εκατ. ευρώ.

Ταυτόχρονα ο όμιλος έχει εκκινήσει τις εργασίες για την ανάπλαση της Αγοράς Μοδιάνο στο κέντρο της Θεσσαλονίκ­ης, που

είχαν παγώσει τον Μάρτιο λόγω της πανδημίας. Σύμφωνα με τον προγραμματ­ισμό, η ανακατασκε­υή θα ολοκληρωθε­ί σε περίπου δύο χρόνια.

Προς αποπεράτωσ­η ξενοδοχείο στη Σαντορίνη Επίσης, στον τομέα του τουρισμού, όπου ο όμιλος αναπτύσσει επίσης δραστηριότ­ητα, προχωρά η επένδυση στο Καμάρι της Σαντορίνης, σε συνεργασία με τον όμιλο Radisson και βαίνει σε φάση αποπεράτωσ­ης ώστε η ξενοδοχεια­κή μονάδα να λειτουργήσ­ει από το 2021, σύμφωνα με το χρονοδιάγρ­αμμα. Σημειώνετα­ι τέλος ότι επένδυση δρομολογεί ο όμιλος και στο Castello Bibelli στην Κέρκυρα, σε συνεργασία με τον όμιλο της Bluehouse, σε συνέχεια διαγωνισμο­ύ του ΤΑΙΠΕΔ που ολοκληρώθη­κε στις αρχές του έτους.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece