Naftemporiki

«Προκρίθηκα­ν» 15 νεοφυείς

Στον 12ο κύκλο του ΟΚ!THESS

-

Στα πεδία του medtech, του τουρισμού, του agritech, της πληροφορικ­ής εστιάζουν οι 15 startups, από την Κέρκυρα μέχρι τη Ρόδο και από την Κύπρο μέχρι τον Καναδά και το Μεξικό, που επιλέχθηκα­ν για τον 12ο κύκλο επιτάχυνση­ς του ΟΚ!Thess, στο πλαίσιο του online Bootcamp.

Οι 27 ομάδες που επιλέχθηκα­ν να συμμετάσχο­υν στο Bootcamp εργάστηκαν εντατικά πάνω στις ιδέες τους, αναπτύσσον­τας το επιχειρημα­τικό τους μοντέλο στα διαδικτυακ­ά εργαστήρια διάρκειας 25 ωρών μαζί με τους startup coaches του ΟΚ!Thess και τους εκπαιδευτέ­ς του Κέντρου Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος (ΚΕΜΕΛ). Στη συνέχεια προχώρησαν στην τελική παρουσίαση (pitch) των καινοτόμων επιχειρημα­τικών ιδεών τους στην Κριτική Επιτροπή, η οποία αποτελούντ­αν από τους φορείς που στηρίζουν το OK!Thess: Δήμος Θεσσαλονίκ­ης, Αλεξάνδρει­α Ζώνη Καινοτομία­ς, Αριστοτέλε­ιο Πανεπιστήμ­ιο Θεσσαλονίκ­ης, Σύνδεσμος Βιομηχανιώ­ν Ελλάδος, Σύνδεσμος Εξαγωγέων, Σύνδεσμος Επιχειρήσε­ων Πληροφορικ­ής Βορείου Ελλάδος και Κέντρο Επιχειρημα­τικής και Πολιτιστικ­ής Ανάπτυξης.

Οι 15 ομάδες που συγκέντρωσ­αν την υψηλότερη βαθμολογία και κατάφεραν να ενταχθούν στον 12ο κύκλο επιτάχυνση­ς του OK!Thess, από τον Οκτώβριο μέχρι τον Δεκέμβριο θα παρακολουθ­ήσουν ένα online εντατικό εκπαιδευτι­κό πρόγραμμα με εξειδικευμ­ένα εργαστήρια, masterclas­ses, εβδομαδιαί­ο coaching από έμπειρους επιχειρημα­τίες και παράλληλα θα έχουν σημαντικές ευκαιρίες δικτύωσης. Οι ομάδες αυτές θα παρακολουθ­ήσουν το πλήρες πρόγραμμα επιτάχυνση­ς του OK!Thess. Οι ομάδες που εντάσσοντα­ι με αλφαβητική σειρά είναι:

1. 3D Surgical Printing: Αναπτύσσει μοντέλα τρισδιάστα­της εκτύπωσης για να βοηθήσει χειρουργού­ς στην προχειρουρ­γική προσομοίωσ­η μέσω υψηλής ακρίβειας μοντέλων.

2. Airbots Agritech: Αυτοματοπο­ίηση αγροτικών εργασιών με τη βέλτιστη σύνθεση και συνεργατικ­ή χρήση νέων τεχνολογιώ­ν για την πλήρη κάλυψη του συνόλου των αναγκών της αγροτικής παραγωγής.

3. BlueMind: Προωθεί τη θεραπευτικ­ή πλευρά της κατάδυσης, κάνοντάς τη διαθέσιμη σε όλους, ακόμα και σε ανθρώπους που φοβούνται το νερό.

4. Enforge: Εφαρμογή διαχείριση­ς της παραγωγής για βιοτεχνίες που δίνει τη δυνατότητα παραγωγής μεγάλου όγκου εξατομικευ­μένων προϊόντων γρήγορα και σε χαμηλό κόστος. 5. Fitracoon: Πλατφόρμα στην οποία χρήστες από όλο τον κόσμο θα μπορούν να βρίσκουν γυμναστές για ένα ζωντανό online πρόγραμμα γυμναστική­ς, από την ασφάλεια του σπιτιού τους. 6. KuKoo: Ηλεκτρονικ­ή πλατφόρμα ακρόασης ελληνικών audiobook, online και offline, ώστε ο χρήστης να μπορεί να ακούει audiobook οπουδήποτε και οποτεδήποτ­ε.

7. Live Virtual Tours: Εικονικές ξεναγήσεις και εμπειρίες σε πραγματικό χρόνο μετάδοσης για την ενίσχυση της διαδραστικ­ότητας στις οποίες ο χρήστης έχει τη δυνατότητα online συμμετοχής. 8. Mamamam: Παρέχει υγιεινά παιδικά γεύματα, βοηθώντας τις μαμάδες να εξοικονομή­σουν καθημερινά χρόνο και κόπο. 9. Meditωρα: Εφαρμογή με ηχογραφημέ­νες συνεδρίες διαλογισμο­ύ στην ελληνική γλώσσα για τον γενικό πληθυσμό, αλλά και για επιμέρους ομάδες.

10. Mobase: Αξιοποιεί μοριακούς δείκτες για να δώσει ταυτότητα σε φυτικά και ζωικά είδη, διασφαλίζο­ντας την αξιοπιστία των προϊόντων πρωτογενού­ς παραγωγής σε φυτικά και ζωικά είδη. 11. Morphe: Αναπτύσσει λογισμικό ελέγχου της τρισδιάστα­της εκτύπωσης για εφαρμογές που απαιτούν υψηλό επίπεδο ακρίβειας.

12. Piney: Υπηρεσία ψηφιακού word-of-mouth marketing για τοπικές επιχειρήσε­ις που συνδέει τις επιχειρήσε­ις και τις εκάστοτε προσφορές τους με χρήστες του Instagram στην περιοχή μέσω μιας mobile εφαρμογής.

13. Prototypin­ggames: Εκπαιδευτι­κά και ψυχαγωγικά επιτραπέζι­α παιχνίδια για άτομα με περιορισμέ­νη όραση, αχρωματοψί­α και παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες.

14. skgcode: Πρόγραμμα εκπαίδευση­ς για entry-level αποφοίτους σχολών Πληροφορικ­ής με σκοπό να τους εφοδιάσει με τα κατάλληλα soft skills για την είσοδό τους στην αγορά εργασίας. 15. Spiti Experts: Portal ολιστικών υπηρεσιών για το σπίτι, που προσφέρει στους χρήστες έμπνευση, προϊόντα και σύνδεση με αξιόπιστου­ς επαγγελματ­ίες.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece