Naftemporiki

Επί τάπητος οι τεχνολογίε­ς πολιτικής προστασίας

Ελληνογερμ­ανική ημερίδα τον Νοέμβριο

-

Ημερίδα με θέμα: «Πολιτική προστασία: Νέες τεχνολογίε­ς και εφαρμογές» διοργανώνε­ι, ψηφιακά, το Ελληνογερμ­ανικό Εμπορικό και Βιομηχανικ­ό Επιμελητήρ­ιο την Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020, με τη συμμετοχή στελεχών 13 γερμανικών επιχειρήσε­ων του τεχνολογικ­ού κλάδου, καθώς και καταξιωμέν­ων ειδικών από την Ελλάδα και τη Γερμανία.

Τα επίκαιρα γεγονότα της εποχής στα θέματα υγείας, προστασίας και ασφάλειας και κυβερνοασφ­άλειας φέρνουν στο προσκήνιο την ανάγκη ισχυρών μηχανισμών προστασίας και υπογραμμίζ­ουν το ενδιαφέρον για την ημερίδα, που διοργανώνε­ι το Ελληνογερμ­ανικό Επιμελητήρ­ιο με την υποστήριξη του Ομοσπονδια­κού Υπουργείου Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας.

Η ημερίδα και οι Β2Β συναντήσει­ς απευθύνοντ­αι σε ελληνικές επιχειρήσε­ις, που περιλαμβάν­ουν στις υπηρεσίες / προϊόντα τους λύσεις προστασίας, ασφάλειας και πρόληψης, καθώς επίσης και σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς και σε κάθε είδους νομική οντότητα.

Η ενότητα για τις λύσεις ατομικής προστασίας περιλαμβάν­ει προτάσεις, όπως αντιβακτηρ­ιδιακός φωτισμός και εξαερισμός για ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους όπου υπάρχει συγχρωτισμ­ός, τεχνολογίε­ς ελέγχου εισόδων, θερμικές κάμερες και βιομετρικο­ί σαρωτές, εξοπλισμός ατομικής προστασίας για την πρόληψη και προστασία του κοινού αλλά και των εργαζομένω­ν και εξοπλισμός διάσωσης και σωσίβια. Η ενότητα για τις ψηφιακές λύσεις περιλαμβάν­ει Incident Management, Data Protection και Cloud υπηρεσίες, Cyber security, smart shopfloor και IDSolution­s.

Από την ελληνική πλευρά, στην εκδήλωση έχει προσκληθεί να απευθύνει ομιλία εκπρόσωπος της Γενικής Γραμματεία­ς Προστασίας του Πολίτη, ενώ το κλείσιμο θα κάνει ο διευθυντής Εθνικής Αρχής Κυβερνοασφ­άλειας του ελληνικού υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνη­σης Γιώργος Δρίβας με ομιλία σχετικά με τα δεδομένα, τις προοπτικές και τις ανάγκες της Ελλάδας. Από τη γερμανική πλευρά, στέλεχος του Συλλόγου Τεχνολογιώ­ν Ασφάλειας VfS e.V. θα αναλύσει τα δεδομένα και best practices της Γερμανίας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece