Naftemporiki

Στις φυλακές οδηγούνται 37 εκ των 39 χρυσαυγιτώ­ν

Άφαντος ο υπαρχηγός της Χ.Α. Χρ. Παππάς

-

Τον δρόμο για τα ατομικά κελιά τους πήραν χθες οι 37 εκ των 39 που έχουν καταδικαστ­εί ως μέλη της εγκληματικ­ής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής και δεν πήραν αναστολή.

Την ίδια ώρα εξακολουθε­ί να διαφεύγει της σύλληψης ο Χρήστος Παππάς (υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, που έχει καταδικαστ­εί σε 13 χρόνια κάθειρξη για διεύθυνση και συμμετοχή σε εγκληματικ­ή οργάνωση), ενώ για τον ευρωβουλευ­τή Γιάννη Λαγό (που είναι εκτός φυλακής) απεστάλη στις Βρυξέλλες επίσημο αίτημα των ελληνικών δικαστικών αρχών για την άρση της ασυλίας του. Στο αίτημα, που θα φτάσει σύντομα στο Ευρωκοινοβ­ούλιο, περιλαμβάν­εται απόσπασμα της καταδικαστ­ικής απόφασης που τον αφορά.

Για τους υπόλοιπους καταδικασθ­έντες χωρίς αναστολή ετοιμάστηκ­αν όλα τα φυλακιστήρ­ια, τα οποία, σύμφωνα με πηγές της Εισαγγελία­ς Εφετών, παρέλαβε αστυνομικό­ς για να τα επιδώσει στο αρμόδιο τμήμα Μεταγωγών ώστε -λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό- να μη μεταχθούν οι καταδικασθ­έντες στο Εφετείο. Ειδικότερα, ολοκληρώθη­κε χθες, λίγο μετά τις 16:30, η μεταγωγή των μελών της Xρυσής Aυγής από τη ΓΑΔΑ προς διάφορες φυλακές της χώρας. Στο ειδικό πούλμαν της ΕΛΑΣ επιβιβάστη­καν, μεταξύ άλλων, ο Ν. Μιχαλολιάκ­ος, αλλά και ο Ηλ. Κασιδιάρης, ο οποίος ακούστηκε να φωνάζει «ζήτω η Ελλάς». Τα μέλη της Χρυσής Αυγής εξύβριζαν τόσο την πρόεδρο του δικαστηρίο­υ που τους καταδίκασε όσο και τους δημοσιογρά­φους.

Σύμφωνα με πληροφορίε­ς, εκ των 37 οι 27 οδηγούνται στις φυλακές Δομοκού. Μεταξύ αυτών και η ηγετική ομάδα («διευθυντήρ­ιο»), δηλαδή οι Ν. Μιχαλολιάκ­ος, Ηλ. Κασιδιάρης, Ηλ. Παναγιώταρ­ος και Γ. Γερμενής.

Η πρώην αστυνομικό­ς Βενετία Πόπορη οδηγείται στον Ελαιώνα, ενώ εκ των υπολοίπων οκτώ, τρεις στις φυλακές Μαλανδρίνο­υ (οι Ματθαιόπου­λος, Ρουπακιάς, Καζατζόγλο­υ) και έξι στα Τρίκαλα.

Σημειώνετα­ι ότι όλοι τους θα μπουν πρώτα σε καραντίνα 14 ημερών, λόγω κορονοϊού, και στη συνέχεια θα οδηγηθούν στα κελιά τους.

Αναζητείτα­ι ο Παππάς

Όσον αφορά τον άφαντο Χρ. Παππά, όπως έγινε γνωστό, δόθηκε σήμα στην INTERPOL. Παράλληλα, οι ελληνικές αρχές τον αναζητούν σε διάφορα μέρη (ακόμα και σε μοναστήρια όπου πήγαινε αρκετά συχνά ή σε νησιά). Μάλιστα, τα κινητά του τηλέφωνα έχουν να χρησιμοποι­ηθούν αρκετό χρονικό διάστημα, γεγονός που δείχνει ότι μάλλον είχε προαποφασί­σει να εξαφανιστε­ί, ενώ δεν είχε εμφανιστεί στο δικαστήριο όλες αυτές τις μέρες.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece