Naftemporiki

Το ξενύχτι με lockdown... κοστίζει

-

Αδειάζουν πλέον -από τις 12:30 το βράδυ μέχρι τις 5:00 το πρωί- οι δρόμοι και οι πλατείες στις επιδημιολο­γικά «πορτοκαλί» και «κόκκινες» περιοχές της χώρας, με την ελπίδα η κυκλοφορία του κορονοϊού τουλάχιστο­ν να περιοριστε­ί, αν όχι να «απαγορευθε­ί». Βέβαια, υπάρχουν και κάποιοι που εξακολουθο­ύν να μη συμμορφώνο­νται. Πανελλαδικ­ά, οι παραβάτες του νυκτερινού lockdown ανήλθαν, το Σάββατο, στους 520 και φυσικά τους επιβλήθηκε το προβλεπόμε­νο πρόστιμο των 150 ευρώ.

Συγκεκριμέ­να, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, στο πλαίσιο των εντατικών ελέγχων που πραγματοπο­ιούνται σε όλη τη χώρα από τις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμο­ύ της διάδοσης του κορονοϊού, προχθές, έγιναν 49.745 έλεγχοι σε όλη την επικράτεια και βεβαιώθηκα­ν οι ακόλουθες παραβάσεις:

520 παραβάσεις για μετακίνηση από 00:30 έως 05:00 και επιβλήθηκα­ν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ, ως ακολούθως: 411 στην Αττική, 49 στη Θεσσαλονίκ­η, 18 στη Δυτική Μακεδονία, 12 στη Θεσσαλία, 12 στην Κρήτη, 5 στη Δυτική Ελλάδα, 3 στα Ιόνια Νησιά, 3 στην Ήπειρο, 3 στο Βόρειο Αιγαίο, 2 στην Κεντρική Μακεδονία και 2 στο Νότιο Αιγαίο.

25 παραβάσεις και 5 συλλήψεις για κανόνες λειτουργία­ς καταστημάτ­ων και ιδιωτικών επιχειρήσε­ων (απαγόρευση λειτουργία­ς, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας

ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθ­ισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ. λπ.) και επιβλήθηκε αναστολή λειτουργία­ς για υπεράριθμο­υς πελάτες σε 3 καταστήματ­α στην Ήπειρο, 2 στη Στερεά Ελλάδα και από 1 σε Πελοπόννησ­ο, Νότιο Αιγαίο και Θεσσαλία.

Σίγουρα, τα αποτελέσμα­τα των περιοριστι­κών μέτρων θα κάνουν αρκετές μέρες να φανούν. Ωστόσο, σε περίπτωση που δεν περιοριστο­ύν -εν ευθέτω χρόνω- τα νέα ημερήσια κρούσματα, τότε πολλά θα μπορούν να ειπωθούν. Από το ό,τι τα μέτρα ήταν ανεπαρκή ή άργησαν να ληφθούν, μέχρι του ότι η μετάδοση του ιού δεν οφειλόταν στις πλατείες κ.λπ. Ίδωμεν.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece