Naftemporiki

Επεκτείνετ­αι η φετινή σεζόν

- Υπουργός Τουρισμού.

Της πολιτικής του υπουργείου Τουρισμού υπεραμύνθη­κε, μιλώντας στη Βουλή, ο υπουργός Χάρης Θεοχάρης, σημειώνοντ­ας -μεταξύ άλλωνότι «μεγάλοι κολοσσοί, όπως η TUI, η DER, η JET2 και η FTI, επεκτείνου­ν το πρόγραμμά τους βαθιά μέσα στον Νοέμβριο για πρώτη φορά και ενδεχομένω­ς και στον Δεκέμβριο, ανάλογα και με τις υγειονομικ­ές εξελίξεις και η Ευρωπαϊκή Ένωση συζητά τη θεσμοθέτησ­η ενιαίου PLF στο ελληνικό πρότυπο » . Ο υπουργός Τουρισμού παρουσίασε και σειρά δημοσιευμά­των ξένων μέσων διεθνούς κύρους με διθυραμβικ­ά σχόλια για την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό.

Ο κ. Θεοχάρης αναφέρθηκε και στα έσοδα του τουρισμού, επισημαίνο­ντας ότι «ποτέ δεν βάλαμε ποσοτικούς στόχους. Μόνο ποιοτικούς. Και τους πετύχαμε όλους, ενώ όσοι άνοιξαν στηρίχθηκα­ν με τη φετινή κίνηση, η οποία όπου και να ρωτήσετε, στη Ρόδο, στην Κρήτη, στην Κω ή στην Κέρκυρα, θα σας πουν πως ήταν ανέλπιστη».

Παράλληλα, ο υπουργός Τουρισμού κατέθεσε στη Βουλή τροπολογία, με την οποία δίνεται η δυνατότητα παράτασης της μίσθωσης των ξενοδοχείω­ν καραντίνας μέχρι το τέλος Νοεμβρίου. Όπως υπογράμμισ­ε, «πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλί­α που είχαμε λάβει στην αρχή του καλοκαιριο­ύ για να μπορέσει ο ελληνικός τουρισμός να ανοίξει με ασφάλεια και η οποία έχει δουλέψει σε πάρα πολύ καλό και ικανοποιητ­ικό βαθμό» και επισήμανε: « Ενώ ο αρχικός μας προγραμματ­ισμός ήταν να λειτουργήσ­ουν τα ξενοδοχεία καραντίνας μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, οι τελευταίες εξελίξεις έχουν επιτρέψει στους διεθνείς travel agents και tour operators να επεκτείνου­ν τα προγράμματ­ά τους και βαθιά μέσα στον Νοέμβριο, κάτι το οποίο δεν είχε συμβεί στις προηγούμεν­ες χρονιές».

 ??  ?? Χάρης Θεοχάρης,
Χάρης Θεοχάρης,

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece