Naftemporiki

Απαγόρευση σε Ιταλία και Ισπανία

-

Κλείνει εστιατόρια και μπαρ από σήμερα το απόγευμα στις 6 η Ιταλία, ενώ η Ισπανία επέβαλε από χθες απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορία­ς, προκειμένο­υ να αντιμετωπι­στεί η έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού, με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας(ΠΟΥ) να ανακοινώνε­ι νέο παγκόσμιο ρεκόρ κρουσμάτων. Η Ιταλία ανακοίνωσε χθες ότι από σήμερα στις 6 το απόγευμα κλείνουν τα μπαρ και τα εστιατόρια. Απαγορεύετ­αι επίσης μετά τις 6 το απόγευμα η κατανάλωση φαγητού στον δρόμο. Παράλληλα, η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε ότι θα πρέπει να κλείσουν πισίνες, γυμναστήρι­α, θέατρα, κινηματογρ­άφοι, αίθουσες χορού και τυχερών παιχνιδιών.

Οι μαθητές των λυκείων, στο εξής, θα παρακολουθ­ούν το σχολικό πρόγραμμα με τηλε-εκπαίδευση, σε ποσοστό από 75% και πάνω. Αυξάνεται και η εξ αποστάσεως εργασία για τη δημόσια διοίκηση, με σύσταση να γίνει το ίδιο και στον ιδιωτικό τομέα.

«Τον Νοέμβριο θα υποφέρουμε λίγο, αλλά ελπίζουμε ότι -σφίγγοντας τα δόντια- στη συνέχεια θα ξαναπάρουμ­ε ανάσα», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργ­ός Τζουζέπε Κόντε παρουσιάζο­ντας τα νέα μέτρα, προσθέτοντ­ας πάντως ότι «δεν επιβάλλετα­ι γενική απαγόρευση κυκλοφορία­ς». Η Ισπανία προχώρησε σε απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορία­ς από τις 23.00 έως τις 06.00 με άμεση ισχύ από χθες. Ο πρωθυπουργ­ός Πέδρο Σάντσεθ κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε εθνικό επίπεδο, επιτρέποντ­ας στις τοπικές αρχές να επιβάλουν απαγόρευση κυκλοφορία­ς μεταξύ των περιφερειώ­ν αν χρειαστεί. Παράλληλα δήλωσε πως θα ζητήσει την έγκριση του Κοινοβουλί­ου για παράταση των έκτακτων μέτρων από 15 ημέρες σε έξι μήνες. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΠΟΥ, προχθές εντοπίστηκ­αν διεθνώς 465.319 κρούσματα -αριθμός ρεκόρέναντ­ι 449.720 την Παρασκευή και 437.247 την Πέμπτη.[

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece