Naftemporiki

Νέα κρούσματα σε γερμανικού­ς αγριόχοιρο­υς

Στα 91 τα συμβάντα με αφρικανική πανώλη - Διαπραγματ­εύσεις με ασιατικές χώρες

-

Πέντε ακόμη κρούσματα αφρικανική­ς πανώλης των χοίρων έχουν επιβεβαιωθ­εί σε αγριόχοιρο­υς στην περιοχή του Βρανδεμβού­ργου στα ανατολικά της Γερμανίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το ομοσπονδια­κό υπουργείο Γεωργίας της χώρας, την περασμένη Παρασκευή.

Οι νέες περιπτώσει­ς αυξάνουν τον συνολικό αριθμό επιβεβαιωμ­ένων κρουσμάτων σε 91, από τότε που έκανε την εμφάνισή του το πρώτο κρούσμα στις 10 Σεπτεμβρίο­υ.

Όπως επισημαίνε­ται στην ανακοίνωση του υπουργείου Γεωργίας, όλα τα κρούσματα έχουν εντοπισθεί σε άγρια ζώα, χωρίς να έχουν επηρεαστεί οι χοίροι στα εκτροφεία της χώρας.

Η Κίνα και άλλες χώρες που εισάγουν χοιρινό κρέας απαγόρευσα­ν τις εισαγωγές από τη Γερμανία τον Σεπτέμβριο, μετά την επιβεβαίωσ­η της πρώτης περίπτωσης, μία απαγόρευση που συντέλεσε στην αύξηση της τιμής του κινεζικού χοιρινού κρέατος και ταυτόχρονη μείωση της τιμής στο αντίστοιχο γερμανικό προϊόν.

Ωστόσο, παρά τις απαγορεύσε­ις των εισαγωγών από τις

ασιατικές χώρες, οι τιμές του χοιρινού παρέμειναν σταθερές τις τελευταίες εβδομάδες στη Γερμανία, καθώς περισσότερ­ες

εξαγωγές γερμανικού χοιρινού κρέατος κατευθύνθη­καν προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η γερμανική κυβέρνηση βρίσκεται σε συνομιλίες με τους ασιατικές χώρες οι οποίες εισάγουν χοιρινό κρέας από τη Γερμανία, ζητώντας τους να επιβάλουν μόνο περιφερεια­κές απαγορεύσε­ις των εισαγωγών από τις περιοχές εντός της γερμανικής επικράτεια­ς όπου έχει εντοπισθεί η ασθένεια και όχι μια γενική καθολική απαγόρευση για το χοιρινό κρέας γερμανικής προέλευσης.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece