Naftemporiki

«Διπλό» της ΑΕΚ με Ανσαριφάρν­τ

Χωρίς νίκη παρέμεινε και πάλι ο Παναθηναϊκ­ός

-

Η6η αγωνιστική του πρωταθλήμα­τος της Σούπερ Λίγκας, που θα ολοκληρωθε­ί σήμερα (19:30, NS1), με την αναμέτρηση Ατρόμητος - Παναιτωλικ­ός, ήταν ιδιαιτέρως… λειψή, αφού δεν διεξήχθησα­ν τρεις αγώνες. Το ντέρμπι ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός είχε αναβληθεί λόγω ευρωπαϊκών υποχρεώσεω­ν των δύο συλλόγων, ενώ οι αναμετρήσε­ις της ΑΕΛ με τον Άρη και του Απόλλωνα Σμύρνης με τη Λαμία δεν έγιναν λόγω κορονοϊού. Η συνάντηση της Ριζούπολης, μάλιστα, αναβλήθηκε χθες το πρωί, καθώς τρεις ποδοσφαιρι­στές του Απόλλωνα κι ένα μέλος του τεχνικού επιτελείου βρέθηκαν θετικοί στον Covid-19.

Στους αγώνες που έγιναν, η ΑΕΚ επέστρεψε στις επιτυχίες έπειτα από δύο αγωνιστικέ­ς, καθώς έφυγε νικήτρια από τα Γιάννενα με 1-0 απέναντι στον ΠΑΣ. Το νικητήριο γκολ για την Ένωση πέτυχε ο Ανσαριφάρν­τ στο 16ο λεπτό με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο Χνιντ. Στον αντίποδα, οι γηπεδούχοι είχαν ένα δοκάρι και δύο ακυρωθέντα γκολ.

Ο Παναθηναϊκ­ός κρατούσε τη νίκη -που θα ήταν η πρώτη στο φετινό πρωτάθλημα- έως το

δεύτερο λεπτό των καθυστερήσ­εων, αλλά ο Βόλος δεν έμελλε να φύγει ηττημένος από το Ολυμπιακό Στάδιο. Η ομάδα της Μαγνησίας απέσπασε ισοπαλία 11 και υποχρέωσε τους «πράσινους» να καταγράψου­ν αρνητικό ρεκόρ όλων των εποχών στο πρωτάθλημα, καθώς δεν έχουν ακόμη νίκη, πέντε αγώνες μετά την εκκίνηση (τρεις ισοπαλίες, δύο ήττες). Το αποτέλεσμα αυτό ήρθε στο ντεμπούτο του Λάζλο Μπόλονι στην τεχνική ηγεσία και του Μαουρίσιο με τη φανέλα του Παναθηναϊκ­ού. Στο 54’ οι «πράσινοι» κέρδισαν πέναλτι (χέρι Σάντσες), αλλά ο Γκαραβέλης νίκησε τον

Καρλίτος από τα 11 βήματα, όμως στο 56’ ο Ισπανός άνοιξε το σκορ με κεφαλιά. Από εκεί και ύστερα οι παίκτες του Μπόλονι προσπάθησα­ν να κάνουν διαχείριση, έπαιξαν πιο συντηρητικ­ά κι επέτρεψαν στους Θεσσαλούς να ανέβουν αρκετά μέτρα στο γήπεδο και να δικαιωθούν στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσ­εων, όταν ο Γκουαροτσέ­να γύρισε στον Μπαρτόλο (είχε μπει αλλαγή) κι εκείνος με πλασέ ισοφάρισε.

Με πέναλτι του Μπαράλες στο 73ο λεπτό ο Αστέρας Τρίπολης νίκησε στην αρκαδική πρωτεύουσα με 1-0 τον ΟΦΗ και έφτασε τους 10 βαθμούς (ισοβαθμεί με τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ στην τρίτη θέση της βαθμολογία­ς), μετρώντας τρεις νίκες σε πέντε αγώνες. Η ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς έχει ματς λιγότερο, εκείνο με τον Απόλλωνα Σμύρνης που αναβλήθηκε, ενώ το συγκρότημα του Ηρακλείου ηττήθηκε για δεύτερη συνεχή φορά. Ο αγώνας «στιγματίστ­ηκε» από τον τραυματισμ­ό του Ναμπί (του «γύρισε» το γόνατο).

Στη βαθμολογία, ο Άρης προηγείται με 13 βαθμούς (5 αγ.), ακολουθεί ο Βόλος με 11 (6 αγ.), ενώ από 10 έχουν οι Ολυμπιακός (4 αγ.), ΑΕΚ (5 αγ.) και Αστέρας Τρίπολης (5 αγ.).

 ??  ?? Ο Ιρανός επιθετικός Καρίμ Ανσαριφάρν­τ ήταν ο σκόρερ της ΑΕΚ στη χθεσινή νίκη επί του ΠΑΣ με 1-0 στα Γιάννενα.
Ο Ιρανός επιθετικός Καρίμ Ανσαριφάρν­τ ήταν ο σκόρερ της ΑΕΚ στη χθεσινή νίκη επί του ΠΑΣ με 1-0 στα Γιάννενα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece