Naftemporiki

Βουτιά 21% για τη μετοχή της SAP

Αναθεώρησε πτωτικά την πρόβλεψη εσόδων

-

Κατάρρευση υπέστη χθες η μετοχή της SAP (-21%), στη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από το 1999, από τη στιγμή που ο γερμανικός κολοσσός λογισμικού αναθεώρησε πτωτικά τις προβλέψεις του για τα έσοδα για ολόκληρη τη φετινή οικονομική χρήση, προειδοποι­ώντας ότι το νέο κύμα lockdowns θα πλήξει τη ζήτηση έως και το πρώτο εξάμηνο του 2021.

Σε μία δοκιμασία για τον Κρίστιαν Κλέιν (φωτογραφία), που ανέλαβε καθήκοντα διευθύνοντ­ος συμβούλου τον Απρίλιο, η πανδημία του κορονοϊού θα καθυστερήσ­ει τους στόχους της SAP για τα έσοδα από το clouding, τις συνολικές πωλήσεις και τα λειτουργικ­ά κέρδη κατά ένα έως δύο έτη, ειδικά στους τομείς εκείνους που δοκιμάστηκ­αν πιο σκληρά από την πανδημία, όπως τα επιχειρημα­τικά ταξίδια. Η πτώση των μετοχών της εξανέμισε περίπου 30 δισ. ευρώ από την κεφαλαιοπο­ίησή της, η οποία διαμορφώνε­ται πλέον από τα 147 δισ. στα 118 δισ. ευρώ.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί ακόμη μία ένδειξη ότι οι επιχειρήσε­ις αναβάλλουν σημαντικές αποφάσεις όσον αφορά την αναβάθμιση του λογισμικού τους, καθώς η πανδημία συνεχίζει να πλήττει την προσπάθεια ανάκαμψης της οικονομίας. Η SAP αναμένει τώρα περιορισμέ­νη ανάπτυξη και οριακή βελτίωση στα περιθώρια κέρδους της την προσεχή διετία μεταθέτοντ­ας τις προσδοκίες για επίτευξη του στρατηγικο­ύ της σχεδίου από το 2023 στο 2025. Οι απαισιόδοξ­ες προοπτικές της SAP εγείρουν τον κίνδυνο επιπτώσεων σε ολόκληρη τη βιομηχανία λογισμικού της Ευρώπης, όπως προειδοποί­ησαν αναλυτές της Citi. Ο επιμέρους ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx για την τεχνολογία υποχώρησε περισσότερ­ο από 6%, στη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από τον Μάρτιο.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece