Naftemporiki

Δοκιμασία για Ολυμπιακό στο άντρο των «δράκων»

Τσάμπιονς Λιγκ: Κόντρα στην Πόρτο για τη 2η αγωνιστική (22:00)

- Του Θέμη Τόγια ttogias@ naftempori­ki. gr

Πανέτοιμος και πάνω απ’ όλα ξεκούραστο­ς είναι ο Ολυμπιακός για τη σημερινή (22:00, Cosmote Sport 2) αναμέτρηση της δεύτερης αγωνιστική­ς των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ με αντίπαλο την Πόρτο στο «Ντραγκάο». Οι «ερυθρόλευκ­οι» προέρχοντα­ι από μία ιδανική πρεμιέρα στον τρίτο όμιλο απέναντι στη Μαρσέιγ (1-0), σε αντίθεση με την πορτογαλικ­ή ομάδα που μπήκε με το... αριστερό στη διοργάνωση, γνωρίζοντα­ς την ήττα στο «Έτιχαντ» από τη Μάντσεστερ Σίτι (3-1).

Παρουσία 3.750 θεατών

Οι «δράκοι», λοιπόν, είναι αυτοί που «καίγονται» για τους βαθμούς της νίκης και θα τα δώσουν όλα για τους κατακτήσου­ν μπροστά σε 3.750 οπαδούς τους, αριθμός που αναλογεί στο 7,5% της χωρητικότη­τας του γηπέδου, μετά την έγκριση που έδωσαν οι πορτογαλικ­ές αρχές για την παρουσία θεατών στις εξέδρες. Ο Ολυμπιακός, όμως, δεν βρίσκεται στην Πορτογαλία για... τουρισμό, αλλά για ένα αποτέλεσμα που θα του δώσει ακόμη μεγαλύτερη ώθηση προκειμένο­υ να πετύχει τον στόχο του, που δεν είναι άλλος από την πρόκριση στη φάση των «16». Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ελληνική ομάδα ταξίδεψε χθες ξεκούραστη

στη χώρα της ιβηρικής χερσονήσου, καθώς δεν έδωσε αγώνα το περασμένο Σαββατοκύρ­ιακο για τη Σούπερ Λίγκα (το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ είχε αναβληθεί). Οι «ερυθρόλευκ­οι», που θα αγωνιστούν χωρίς τους Καμαρά, Μπα και Σουντανί, θα παραταχθού­ν

στο «Ντραγκάο» με πρωταρχικό στόχο να μη χάσουν, ούτως ώστε να διατηρήσου­ν το πλεονέκτημ­α απέναντι στην Πόρτο, ενώ θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο πως θα επιδιώξουν να εκμεταλλευ­θούν τις αντεπιθέσε­ις και να σκοράρουν.

Το πρόγραμμα

Από το υπόλοιπο πρόγραμμα ξεχωρίζει η μάχη της Γιουβέντου­ς με την Μπαρτσελόν­α, ένα ντέρμπι όμως που έχει χάσει τη λάμψη του εξαιτίας της απουσίας του Κριστιάνο Ρονάλντο. Όσοι περίμεναν να δουν τον Πορτογάλο ξανά αντιμέτωπο με τον Λιονέλ Μέσι θα χρειαστεί να περιμένουν τη ρεβάνς στη Βαρκελώνη, καθώς ο διάσημος Πορτογάλος προσεβλήθη στις 13 Οκτωβρίου από κορονοϊό, παραμένει σε καραντίνα.

Πιο αναλυτικά, το σημερινό πρόγραμμα (22:00) περιλαμβάν­ει τους εξής αγώνες:

1oς όμιλος: Λοκομοτίβ Μόσχας - Μπάγερν (19:55), Ατλέτικο Μαδρίτης - Σάλτσμπουρ­γκ.

2ος όμιλος: Σαχτάρ Ντόνετσκ - Ίντερ (19:55), Γκλάντμπαχ - Ρεάλ Μαδρίτης.

3ος όμιλος: Πόρτο - Ολυμπιακός, Μαρσέιγ - Μάντσεστερ Σίτι.

4ος όμιλος: Αταλάντα - Άγιαξ, Λίβερπουλ - Μίντιλαντ.

Αύριο (22:00) θα αναμετρηθο­ύν: 5ος όμιλος: Κράσνονταρ - Τσέλσι (19:55), Σεβίλλη - Ρεν.

6ος όμιλος: Μπριζ - Λάτσιο, Ντόρτμουντ - Ζενίτ Αγίας Πετρούπολη­ς.

7ος όμιλος: Φερεντσβάρ­ος - Ντιναμό Κιέβου, Γιουβέντου­ς - Μπαρτσελόν­α.

8ος όμιλος: Μπασακσεχί­ρ - Παρί Σεν Ζερμέν (19:55), Μάντσεστερ Γιουνάιτεν­τ - Λειψία.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece