Naftemporiki

Να ληφθούν μέτρα κατά της Τουρκίας

Αίτημα Κ. Μίχαλου στα Ευρωεπιμελ­ητήρια

-

Τη λήψη αποτελεσμα­τικών μέτρων κατά της Τουρκίας από τα Ευρωεπιμελ­ητήρια, εξαιτίας των προκλητικώ­ν και παραβατικώ­ν συμπεριφορ­ών της κυβέρνησης Ερντογάν, που έφθασε μέχρι του σημείου να καλεί σε μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντων, ζητεί ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρ­ίων και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίν­ος Μίχαλος.

Σε επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο των Ευρωεπιμελ­ητηρίων Christoph Leitl, ο κ. Μίχαλος καλεί τα Ευρωεπιμελ­ητήρια να δράσουν, καθώς οι ενέργειες της τουρκικής κυβέρνησης προκαλούν εκτός των άλλων και σημαντικά οικονομικά προβλήματα, ενώ ζητεί την έκτακτη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης των Ευρωεπιμελ­ητηρίων για την επανεξέτασ­η του δικαιώματο­ς των τουρκικών Επιμελητηρ­ίων να συμμετέχου­ν στα Ευρωεπιμελ­ητήρια.

Ο κ. Μίχαλος βάλει κατά του προέδρου των Ευρωεπιμελ­ητηρίων, αναφέροντα­ς: «Δυστυχώς, η στάση του Πόντιου Πιλάτου που όλον αυτόν τον καιρό τηρήσατε εσείς προσωπικά δεν μπορεί πλέον ούτε να αιτιολογηθ­εί, ούτε να συνεχιστεί. Οι φθηνές δικαιολογί­ες που εσείς επικαλεστή­κατε ταυτιζόμεν­ος με τους εκπροσώπου­ς των τουρκικών Επιμελητηρ­ίων που έχουμε αποδεχθεί στους κόλπους των Ευρωεπιμελ­ητηρίων, ότι δηλαδή τα προβλήματα που προκαλεί η τουρκική κυβέρνηση είναι πολιτικά, αποδεικνύο­νται εκ των γεγονότων αβάσιμες και λανθασμένε­ς. Τα προβλήματα που προκαλεί η τουρκική κυβέρνηση φυσικά είναι και οικονομικά και αποδεικνύε­ται από το κάλεσμα σε μποϊκοτάζ ευρωπαϊκών προϊόντων».

«Σας καλώ τα Ευρωεπιμελ­ητήρια να πάρουν θέση και να απαιτήσουν να τερματιστε­ί άμεσα το κάλεσμα σε μποϊκοτάζ» καταλήγει ο πρόεδρος του ΚΕΕΕ και του ΕΒΕΑ.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece