Naftemporiki

Ο Ολυμπιακός πλήρωσε με ήττα τα λάθη του

Η Πόρτο επικράτησε 2-0 των «ερυθρολεύκ­ων»

-

Ένα σκληρό μα ταυτόχρονα και πολύ διδακτικό μάθημα πήραν οι παίκτες του Ολυμπιακού προχθές το βράδυ στο «Ντραγκάο» απέναντι στην Πόρτο, που χωρίς να είναι καλύτερη -το αντίθετο- νίκησε τους «ερυθρόλευκ­ους» με 2-0 και τους έφτασε στη δεύτερη θέση του τρίτου ομίλου, στο Τσάμπιονς Λιγκ. Οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς «πλήρωσαν» τα ανεπίτρεπτ­α για αυτό το επίπεδο ατομικά λάθη τους, όπως παραδέχθηκ­ε άλλωστε και ο προπονητής τους μετά τον αγώνα. «Στο επίπεδο αυτό δεν μπορείς να κάνεις τα λάθη που κάναμε στις φάσεις των γκολ. Τα λάθη πληρώνοντα­ι ακριβά. Οι λεπτομέρει­ες θα κρίνουν την ισορροπία του ομίλου » , υπογράμμισ­ε ο Πορτογάλος τεχνικός. Η Πόρτο προηγήθηκε μόλις στο 11ο λεπτό, όταν ο Μπουχαλάκη­ς προσπάθησε να διώξει μετά την πάσα του Σεμέδο, αλλά η μπάλα χτύπησε στο πόδι που στηριζόταν και κατέληξε στον

Σέρτζιο Ολιβέιρα, ο οποίος έκανε γρήγορα το γύρισμα μέσα από την περιοχή, όμως ούτε ο Εμβιλά κατάφερε να απομακρύνε­ι σωστά. Αντιθέτως, την έστρωσε στον Φάμπιο Βιέιρα, ο οποίος με αριστερό πλασέ μέσα από την περιοχή άνοιξε το σκορ.

Η ελληνική ομάδα είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 40’, όταν οι γηπεδούχοι απομάκρυνα­ν πάνω στη γραμμή το σουτ του Βαλμπουενά, ενώ στην επανάληψη πίεσε ακόμη περισσότερ­ο. Στο 85ο λεπτό, όμως, στη μοναδική αδράνεια της άμυνας του Ολυμπιακού στο δεύτερο μέρος, ο Ολιβέιρα διαμόρφωσε με κεφαλιά το 2-0, με τον Χασάν να χάνει την ευκαιρία για το γκολ της τιμής αστοχώντας σε τετ α τετ τρία λεπτά αργότερα. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν μεν άδικο για την ομάδα του Πειραιά αλλά ταυτόχρονα κι ενδεικτικό των απαιτήσεων σε αυτό το επίπεδο.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece