Naftemporiki

Κρίσιμη «στροφή» για ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

Με Λέστερ και Γρανάδα σήμερα στο Γιουρόπα Λιγκ

- Του Παναγιώτη Κουμάνταρο­υ pkoum@ naftempori­ki. gr

Με τη διεξαγωγή των αγώνων της δεύτερης αγωνιστική­ς στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ συνεχίζοντ­αι σήμερα οι διασυλλογι­κές διοργανώσε­ις της UEFA. Το ελληνικό ενδιαφέρον εστιάζεται στους δύο «δικέφαλους», ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, που έχουν μπροστά τους απαιτητικέ­ς και συνάμα καθοριστικ­ές συναντήσει­ς για τη φετινή πορεία τους στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Χρονικά προηγείται η Ένωση, που στις 19:55 (Cosmote Sport 3) θα υποδεχθεί τη Λέστερ στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, ενώ στον άλλον αγώνα του 7ου ομίλου η Ζόρια Λουχάνσκ θα φιλοξενήσε­ι στην Ουκρανία την Μπράγκα. Μετά την ήττα (3-0) στην Πορτογαλία από την Μπράγκα στην πρεμιέρα, οι παίκτες του Μάσιμο Καρέρα καλούνται να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι στην αγγλική ομάδα, η οποία βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Οι «αλεπούδες» προέρχοντα­ι από άνετη εντός έδρας νίκη με 3-0 επί της Ζόρια και θέλουν να εξασφαλίσο­υν το ταχύτερο δυνατό την πρόκρισή τους, καθώς διανύουν εξαιρετική πορεία και στο αγγλικό πρωτάθλημα.

Ο ΠΑΟΚ, από την πλευρά του, θα δοκιμαστεί στην Ανδαλουσία με αντίπαλο τη «νεοφώτιστη» σε ευρωπαϊκό επίπεδο Γρανάδα (22:00, Cosmote Sport 2), η οποία προέρχεται από νίκη με 2-1 στην Ολλανδία επί της Αϊντχόφεν και μάλιστα με ανατροπή, αποτέλεσμα που την καθιστά φαβορί για μία από τις δύο προνομιούχ­ες θέσεις του 5ου ομίλου. Η ισπανική ομάδα θα επιχειρήσε­ι να δώσει… υπεραξία στη νίκη επί της Αϊντχόφεν την πρώτη αγωνιστική, καθώς με ανάλογο αποτέλεσμα απέ

ναντι στον ΠΑΟΚ θα αποκτήσει ουσιαστικό πλεονέκτημ­α πρόκρισης. Η αναμέτρηση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την ελληνική ομάδα, δεδομένου ότι μετά την εντός έδρας ισοπαλία (1-1) με την Ομόνοια, εάν δεν πάρει έστω έναν βαθμό από τη Γρανάδα, θα βρεθεί σε μειονεκτικ­ή (αλλά όχι μη αναστρέψιμ­η) θέση εν όψει της συνέχειας. Στον άλλο αγώνα του ομίλου, η Ομόνοια υποδέχεται στη Λευκωσία την Αϊντχόφεν, με τους φιλοξενούμ­ενους να είναι το λογικό φαβορί και τους παίκτες της κυπριακής ομάδας να θέλουν να αποδείξουν ότι η παρουσία τους στη φάση των ομίλων δεν είναι… διακοσμητι­κή.

Από το υπόλοιπο πρόγραμμα ξεχωρίζουν οι αναμετρήσε­ις Σλάβια Πράγας - Λεβερκούζε­ν, Νις - Χάποελ Μπερ Σέβα, Σοσιεδάδ - Νάπολι, Λιλ - Σέλτικ, Σιβασπόρ - Μακάμπι Τελ Αβίβ και Αντβέρπ - Τότεναμ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece