Naftemporiki

Έως 15/12 οι τροποποιητ­ικές δηλώσεις Covid

Για τους μήνες από Μάρτιο έως και Αυγούστο 2020

-

Έως και τις 15 Δεκεμβρίου έχουν προθεσμία να υποβάλουν τροποποιητ­ικές δηλώσεις οι εκμισθωτές που λαμβάνουν ειδοποίηση από τη φορολογική διοίκηση για υποβολή της «Δήλωσης Covid» ή και της «Δήλωσης Πληροφορια­κών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας» μηνών Μαρτίου έως και Αυγούστου 2020, προκειμένο­υ διορθώσουν λάθη ή παραλείψει­ς τους.

Αυτό γνωστοποιή­θηκε αρμοδίως με την υπ' αριθμ. Ε.2184/ 19.11.2020 εγκύκλιο της Ανεξάρτητη­ς Αρχής Δημοσίων Εσόδων, με την οποία δόθηκαν διευκρινίσ­εις για ζητήματα που άπτονται της υποβολής της «Δήλωσης Covid» για τους μήνες Μάρτιο έως και Αύγουστο 2020.

Στην εγκύκλιο επισημαίνε­ται ότι σε περίπτωση μη υποβολής των αναγκαίων τροποποιητ­ικών δηλώσεων εντός της προθεσμίας, οι «Δηλώσεις Covid» οδηγούνται σε απόρριψη.

Επίσης διευκρινίζ­ει ότι δεν

εφαρμόζοντ­αι οι ευνοϊκές ρυθμίσεις που προβλέποντ­αι από τις κείμενες διατάξεις στις περιπτώσει­ς «Δηλώσεων Covid», όπου: α. Έχει δηλωθεί μη αποδοχή της «Δήλωση Covid» έστω κι από έναν από τους αντισυμβαλ­λόμενους μισθωτές ή τους συνιδιοκτή­τες επί της προβλεπόμε­νης προθεσμίας. β. Δεν δηλώθηκε μείωση του μισθώματος για τους μήνες που αφορά η «Δήλωση Covid». γ. Έχει δηλωθεί μίσθωση ακινή

του με χρήση κύριας κατοικίας και ο μισθωτής δεν είναι ούτε ο ίδιος ούτε ο/η σύζυγος/ΜΣΣ, εργαζόμενο­ι με σύμβαση εργασίας/ναυτολόγησ­ης σε αναστολή, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΡΓΑΝΗ ή του υπ. Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αντίστοιχα, σε πληττόμενη επιχείρηση βάσει των κείμενων διατάξεων. δ. Η μείωση μισθώματος αφορά φοιτητή για τον μήνα Μάρτιο ή μισθωτές με επαγγελματ­ική σύμβαση μίσθωσης που δεν έχουν

ενταχθεί στις πληττόμενε­ς επιχειρήσε­ις βάσει των κείμενων διατάξεων. ε. Η μείωση μισθώματος είναι μικρότερη του 40%. στ. Ο ΑΦΜ του εκμισθωτή ή του μισθωτή τελεί σε αναστολή για τη διενέργεια ενδοκοινοτ­ικών συναλλαγών. ζ. O μισθωτής είναι νομικό πρόσωπο ή νομική οντότητα και έχει μισθώσει ακίνητο με χρήση κατοικίας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece