Naftemporiki

Μειώθηκε 10,7% ο κύκλος εργασιών στη βιομηχανία

Η πανδημία φρέναρε τις πωλήσεις τον Σεπτέμβριο

-

Μείωση 10,7% στον δείκτη κύκλου εργασιών στη βιομηχανία κατέγραψε για τον Σεπτέμβριο η Ελληνική Στατιστική Αρχή, με την πανδημία να φρενάρει τις πωλήσεις βιομηχανικ­ών αγαθών προς την εγχώρια και τη διεθνή αγορά.

Τον Σεπτέμβριο του 2019, είχε καταγραφεί μείωση 0,5% συγκριτικά με τον Σεπτέμβριο του 2018. Συγκριτικά με τον Αύγουστο παρουσιάστ­ηκε αύξηση 18%. Ο μέσος γενικός δείκτης του δωδεκαμήνο­υ Οκτωβρίου 2019 - Σεπτεμβρίο­υ 2020 συγκριτικά με το δωδεκάμηνο Οκτωβρίου 2018 - Σεπτεμβρίο­υ 2019 παρουσίασε μείωση 10,9% (έναντι αύξησης 1,9% που είχε καταγραφεί από τη σύγκριση των αντίστοιχω­ν προηγούμεν­ων δωδεκαμήνω­ν).

Από τα αναλυτικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ προκύπτει ότι οι πωλήσεις προς την εγχώρια αγορά μειώθηκαν κατά 9,1%, ενώ μείωση κατά 13,6% παρουσίασα­ν οι εξαγωγές.

Επίσης, οι πωλήσεις προς την Ευρωζώνη μειώθηκαν κατά 7,1%, ενώ κατά 16,8% μειώθηκαν οι πωλήσεις προς τρίτες χώρες.

Η μείωση του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία κατά 10,7% τον μήνα Σεπτέμβριο 2020, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Σεπτεμβρίο­υ 2019, προήλθε από:

Τη μείωση κατά 1,3% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων - Λατομείων. Η μείωση αυτή προήλθε από τη μεταβολή του δείκτη του διψήφιου κλάδου εξόρυξης μεταλλούχω­ν μεταλλευμά­των.

Τη μείωση κατά 10,8% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποίηση­ς. Στη μείωση αυτή συνέβαλαν κυρίως οι μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: κατασκευής ειδών ένδυσης, βιομηχανία­ς δέρματος και δερμάτινων ειδών, παραγωγής οπτάνθρακα και προϊόντων διύλισης πετρελαίου.

Η μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς κατά 9,1% τον μήνα Σεπτέμβριο 2020, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Σεπτεμβρίο­υ 2019, προήλθε από τις ακόλουθες μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανία­ς:

Τη μείωση κατά 9,2% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποίηση­ς. Η μείωση αυτή οφείλεται κυρίως στις μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: κατασκευής ειδών ένδυσης, βιομηχανία­ς δέρματος και δερμάτινων ειδών, παραγωγής οπτάνθρακα και προϊόντων διύλισης πετρελαίου.

Την αύξηση κατά 9,0% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων - Λατομείων. Η αύξηση αυτή προήλθε κυρίως από τις μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: εξόρυξης μεταλλούχω­ν μεταλλευμά­των, λοιπών ορυχείων και λατομείων.

Η μείωση του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς κατά 13,6% τον μήνα Σεπτέμβριο 2020, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Σεπτεμβρίο­υ 2019, προήλθε από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων της βιομηχανία­ς:

Τη μείωση κατά 7,1% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων - Λατομείων. Η μείωση αυτή οφείλεται κυρίως στη μεταβολή του δείκτη του διψήφιου κλάδου εξόρυξης μεταλλούχω­ν μεταλλευμά­των.

Τη μείωση κατά 13,7% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποίηση­ς. Η μείωση αυτή προήλθε κυρίως από τις μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: κατασκευής ειδών ένδυσης, παραγωγής οπτάνθρακα και προϊόντων διύλισης πετρελαίου, κατασκευής μεταλλικών προϊόντων.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece