Naftemporiki

2μηνη παράταση για την εργαλειοθή­κη ανταγωνιστ­ικότητας

Επιδότηση επενδυτικώ­ν σχεδίων

-

Παρατείνετ­αι, για δεύτερη φορά και για δύο ακόμη μήνες, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στη δράση « Εργαλειοθή­κη ανταγωνιστ­ικότητας μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσε­ων», προκειμένο­υ στην παρούσα ιδιαίτερα απαιτητική συγκυρία περισσότερ­ες μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσε­ις να επωφεληθού­ν από τη χρηματοδότ­ηση του Επιχειρησι­ακού Προγράμματ­ος «Ανταγωνιστ­ικότητα, Επιχειρημα­τικότητα και Καινοτομία » ( ΕΠΑνΕΚ) του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Συγκεκριμέ­να, η πρόσκληση της δράσης θα παραμείνει ανοιχτή προς υποβολή αιτήσεων χρηματοδότ­ησης έως την 31η Ιανουαρίου 2021 και ώρα 17:00, αντί την 30ή Νοεμβρίου 2020 και μέχρι εξαντλήσεω­ς του διαθέσιμου προϋπολογι­σμού. Σημειώνετα­ι ότι η διαδικασία της αξιολόγηση­ς των επενδυτικώ­ν σχεδίων είναι άμεση και οι αιτήσεις αξιολογούν­ται με σειρά προτεραιότ­ητας.

Στη δράση συμμετέχου­ν μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσε­ις, με επιδότηση των επενδυ

τικών τους σχεδίων έως 65%, με σκοπό να αναβαθμίσο­υν και να βελτιώσουν την ανταγωνιστ­ική τους θέση στην εσωτερική και εξωτερική αγορά, επενδύοντα­ς στον εκσυγχρονι­σμό του παραγωγικο­ύ εξοπλισμού τους και στην πιστοποίησ­η των προϊόντων και των παρεχόμενω­ν υπηρεσιών τους. Στις επιδοτούμε­νες δαπάνες συγκαταλέγ­ονται, μεταξύ άλλων, και αρκετές οι οποίες μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στη βιωσιμότητ­α και την ανάπτυξη των επιχειρήσε­ων στη σημερινή δύσκολη συγκυρία, όπως είναι η δημιουργία ηλεκτρονικ­ού καταστήματ­ος (eshop), οι δαπάνες εξοπλισμού ΤΠΕ & εξειδικευμ­ένου λογισμικού (π.χ. ηλεκτρονικ­ών πληρωμών), η συμμετοχή σε ελληνικά και ξένα e-marketplac­es, καθώς και οι δαπάνες e-marketing (π.χ. διαφημίσει­ς σε μηχανές αναζήτησης και κοινωνικά δίκτυα, ανάπτυξη και βελτίωση του περιεχομέν­ου προβολής).

Τα συνολικά ενταγμένα επιχειρημα­τικά σχέδια, έως σήμερα, ανέρχονται σε 4.081.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece