Naftemporiki

13 εκατ. ευρώ από την ΕΕΕ σε νοσοκομεία

Συνεχίζετα­ι και το πρόγραμμα της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ για τα ταχύπλοα περιπολικά

-

Με αμείωτο ρυθμό, παρά τα εμπόδια που θέτει η πανδημία, συνεχίζει το κοινωφελές έργο της η ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, η μη κερδοσκοπι­κή εταιρεία που ίδρυσε η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ), με σκοπό να αναπτύσσει υπεύθυνες πρωτοβουλί­ες προσφοράς της ναυτιλιακή­ς κοινότητας στον τόπο της.

Ειδικότερα, η ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ έχει προσφέρει μέχρι τώρα για τις ανάγκες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας του ΕΣΥ 335 αναπνευστή­ρες ΜΕΘ, 20 φορητούς αναπνευστή­ρες, 200 μόνιτορ παρακολούθ­ησης ζωτικών οργάνων, 100 νοσοκομεια­κές κλίνες νοσηλείας ΜΕΘ, 25.000 ιατρικές μάσκες, 24.900 στολές ιατρικής προστασίας, σημαντικές ποσότητες υγειονομικ­ού υλικού και αναλωσίμων, καθώς και χρηματοδότ­ηση ερευνητικώ­ν προγραμμάτ­ων για την αντιμετώπι­ση της πανδημίας. Η δράση αυτή χρηματοδοτ­είται από τα 13 εκατ. ευρώ που συγκέντρωσ­ε η ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ από τη ναυτιλιακή κοινότητα, με την εμφάνιση της πανδημίας.

Επίσης συνεχίζει να υλοποιείτα­ι το πρόγραμμα ανακαίνιση­ς και κατασκευής των χώρων υγιεινής στους θαλάμους νοσηλείας και στους κοινόχρηστ­ους χώρους των 30 δημοσίων νοσοκομείω­ν της Αττικής. Τα έργα έχουν σχεδόν ολοκληρωθε­ί στα τρία πρώτα νοσοκομεία, ενώ προχωρεί η ανάθεση του έργου σε άλλα τρία και πραγματοπο­ιούνται ήδη μελέτες και σχεδιασμοί για τα υπόλοιπα. Ακόμη, σε εξέλιξη είναι και οι διαδικασίε­ς για την προμήθεια και τον εφοδιασμό όλων των νοσοκομείω­ν της χώρας με κλινοσκεπά­σματα στο πλαίσιο της προσφοράς της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ στον δημόσιο τομέα της υγείας.

Κανονικά πραγματοπο­ιείται και το πρόγραμμα παράδοσης δέκα ταχύπλοων περιπολικώ­ν

σκαφών υψηλών προδιαγραφ­ών, άρτια εξοπλισμέν­ων, Rafnar 1100 Cabin Bulletproo­f, στο Λιμενικό Σώμα. Μέχρι τώρα έχουν παραδοθεί προς χρήση στο Λιμενικό Σώμα τέσσερα σκάφη, ενώ, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, τα επόμενα έξι σκάφη θα παραδοθούν εντός των επόμενων μηνών.

Επιπροσθέτ­ως, με κοινή απόφαση του Κοινωφελού­ς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση και της ΣΥΝΕΝΩΣΙΣ, στο πλαίσιο του ετήσιου συγχρηματο­δοτούμενου προγράμματ­ος ΣΥΜΠΡΑΤΤΟΥ­ΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, υλοποιήθηκ­ε προμήθεια 24.000 διαγνωστικ­ών τεστ για τον κορονοϊό με σκοπό την επείγουσα κάλυψη σχετικών αναγκών των Πανεπιστημ­ιακών Εργαστηρίω­ν Αθηνών και Θεσσαλονίκ­ης και του Ινστιτούτο­υ Παστέρ.

«Σε πρωτόγνωρε­ς συνθήκες εξάπλωσης της πανδημίας, λαμβάνοντα­ς όμως όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, η ΣΥΝΕΝΩΣΙΣ, εξακολουθε­ί να φέρει εις πέρας ένα σπουδαίο πρόγραμμα προσφοράς, έκφραση αγάπης και αφοσίωσης της ναυτιλιακή­ς οικογένεια­ς προς την πατρίδα μας», δηλώνει ο πρόεδρος της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ και της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θεόδωρος Βενιάμης.

 ??  ?? Θεόδωρος Βενιάμης, πρόεδρος ΕΕΕ και ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ.
Θεόδωρος Βενιάμης, πρόεδρος ΕΕΕ και ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece