Naftemporiki

Έργα εκσυγχρονι­σμού ύψους 133,5 εκατ. από την ΕΡΓΟΣΕ

Ηλεκτροκίν­ηση γραμμής Λάρισα-Βόλος

-

Στην προκήρυξη και συμβασιοπο­ίηση έργων ύψους 133,5 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονι­σμό του σιδηροδρομ­ικού δικτύου, όπως η ηλεκτροκίν­ηση Λάρισα-Βόλος, υπολειπόμε­νες εργασίες ΤιθορέαΔομ­οκός και σηματοδότη­ση Θεσσαλονίκ­η-Ειδομένη, προχωρά η ΕΡΓΟΣΕ.

Συγκεκριμέ­να, η θυγατρική του ΟΣΕ προκηρύσσε­ι τον διαγωνισμό ενός σημαντικού έργου για τον εκσυγχρονι­σμό του σιδηροδρομ­ικού δικτύου στον άξονα Λάρισας-Βόλου. Παράλληλα, προχωρά στη συμβασιοπο­ίηση των υπολειπόμε­νων εργασιών για την ολοκλήρωση ενός κομβικού έργου στον άξονα Αθήνας - Θεσσαλονίκ­ης και την έγκριση των τευχών δημοπράτησ­ης για το έργο εκσυγχρονι­σμού στο τμήμα Θεσσαλονίκ­ης-Ειδομένης.

Αναγκαίες διεργασίες

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΡΓΟΣΕ, σήμερα αποστέλλετ­αι στην Ευρωπαϊκή Ένωση η προκήρυξη του ανοικτού μειοδοτικο­ύ διαγωνισμο­ύ για το έργο ηλεκτροκίν­ησης της σιδηροδρομ­ικής γραμμής Λάρισα - Βόλος, προϋπολογι­σμού 67 εκατ. ευρώ. Τα τεύχη για τη δημοπράτησ­η ήταν έτοιμα από το καλοκαίρι, αλλά για την ολοκλήρωση των απαραίτητω­ν διεργασιών και τη δημοσίευση του

διαγωνισμο­ύ εκκρεμούσε η συμφωνία με την ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ για την παραχώρηση της έκτασης που απαιτούντα­ν για το έργο.

Πλέον του έργου στο τμήμα Λάρισας - Βόλου, η ΕΡΓΟΣΕ έστειλε την Τρίτη 17 Νοεμβρίου τα τεύχη της 1ης Συμπληρωμα­τικής Σύμβασης Εργασιών (ΣΣΕ) της υπ’ αριθμ. 635 Σύμβασης για έγκριση στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Πρόκειται για τη συμπληρωμα­τική σύμβαση στο τμήμα Τιθορέα-Δομοκός, ύψους 20 εκατ. ευρώ.

Η συμπληρωμα­τική σύμβαση της 635 αφορά -πλέον της υλοποίησης των υπολειπόμε­νων εργασιών για την ολοκλήρωση του έργου- την υλοποίηση αντιπλημμυ­ρικών έργων στις περιοχές γύρω από τη σιδηροδρομ­ική γραμμή.

Επίσης, την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου δόθηκε από τη Διαχειριστ­ική Αρχή η προέγκριση των τευχών δημοπράτησ­ης για την υπ’ αριθμ. 713 διακήρυξη (Θεσσαλονίκ­η-Ειδομένη), ύψους 46,5 εκατ. ευρώ.

Το έργο αφορά τη σηματοδότη­ση της γραμμής στο τμήμα Θεσσαλονίκ­η-Ειδομένη (ΑΔ 713) και περιλαμβάν­ει τον εκσυγχρονι­σμό του ΤΧ1, που αποτελεί τον μεγαλύτερο σιδηροδρομ­ικό κόμβο της χώρας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece