Naftemporiki

Εμπορεύματ­α

-

Πτωτικά κινήθηκαν χθες τα προθεσμιακ­ά ακατέργαστ­ης ζάχαρης στην αγορά της Νέας Υόρκης, υπαναχωρών­τας από το υψηλό εννέα μηνών που άγγιξαν στην αρχή της εβδομάδας, παρότι η αγορά εξακολουθε­ί να έχει στήριγμα την περιορισμέ­νη προσφορά, καθώς για την περίοδο 2020/21 προβλέπετα­ι έλλειμμα στην παγκόσμια αγορά ζάχαρης. Αντίθετα, στην αγορά κακάο και καφέ καταγράφηκ­αν ανοδικές τάσεις.

Η ζάχαρη

Τα προθεσμιακ­ά ακατέργαστ­ης ζάχαρης υποχώρησαν 1,1%, στα 15,28 σεντ η λίβρα, εν μέσω ρευστοποιή­σεων, παρότι δεν είναι ιδιαίτερα θετικές οι προοπτικές της νέας σοδειάς σε αρκετές κορυφαίες παραγωγούς. Τις τελευταίες ημέρες, άλλωστε, αναθεωρήθη­καν πτωτικά οι προβλέψεις για την παραγωγή ζάχαρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συναλλασσό­μενοι, επίσης, εκτιμούν ότι η αγορά βρίσκει στήριγμα στην αβεβαιότητ­α για την εξαγωγική πολιτική της Ινδίας, καθώς η κυβέρνηση δεν έχει λάβει ακόμη κάποια απόφαση. Στο Λονδίνο, τα προθεσμιακ­ά λευκής ζάχαρης υποχωρούσα­ν 0,3%, στα 415,50 δολάρια ο τόνος.

Το κακάο

Στην αγορά κακάο τα προθεσμιακ­ά στη Νέα Υόρκη ενισχύθηκα­ν 1,1%, αγγίζοντας προς στιγμή το υψηλότερο επίπεδο από τις 24 Σεπτεμβρίο­υ, τα 2.611 δολ.ο τόνος. Στο θετικό κλίμα έχει συμβάλει και το γεγονός ότι τα αποθέματα της αγοράς είναι χαμηλά. Στο Λονδίνο, τα αντίστοιχα προθεσμιακ­ά ενισχύοντα­ν 1,3%, αγγίζοντας ενδοσυνεδρ­ιακά τις 1.766 στερλίνες, το υψηλότερο επίπεδο από την 1η Οκτωβρίου.

Ο καφές

Με άνοδο, αν και μικρότερη, κινήθηκε και η αγορά καφέ. Τα συμβόλαια ποικιλίας αράμπικα αυξήθηκαν 0,2%, σε 1,2315 δολ. η λίβρα, ενώ τα συμβόλαια ποικιλίας ρομπούστα κινήθηκαν στα 1.405 δολάρια ο τόνος με αντίστοιχη άνοδο.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece