Naftemporiki

Επιπλέον 568.000 ευρώ για παραγωγή 41 θεατρικών παραστάσεω­ν

Θα πρέπει και να μαγνητοσκο­πηθούν

-

Με το επιπλέον ποσό των 568.000 ευρώ επιχορηγού­νται εκτάκτως από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού 41 προτάσεις για παραγωγή θεατρικών παραστάσεω­ν οι οποίες πρέπει και να μαγνητοσκο­πηθούν, για να προβληθούν στο digitalcul­ture.gov.gr.

Στο πλαίσιο της πρόσκλησης της 30ής Ιουνίου 2020 για την «επιχορήγησ­η φορέων, επιχειρήσε­ων, φυσικών και νομικών προσώπων στον τομέα του Θεάτρου για την παραγωγή θεατρικών παραστάσεω­ν», υποβλήθηκα­ν 40 προτάσεις από φυσικά πρόσωπα και 28 προτάσεις από νομικά πρόσωπα. Από τις 68 προτάσεις που υποβλήθηκα­ν, οι αρμόδιες επιτροπές γνωμοδότησ­αν θετικά για 41 από αυτές.

Όπως δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, «σκοπός της πρόσκλησης που απηύθυνε το ΥΠΠΟΑ, εν μέσω της πανδημίας, τόσο σε φυσικά όσο και σε νομικά πρόσωπα, είναι η περαιτέρω στήριξη του χώρου του ελεύθερου θεάτρου και των εργαζομένω­ν σε αυτό.

Είναι, όμως, εξαιρετικά σημαντική και η δημιουργία ενός πλούσιου θεατρικού περιεχομέν­ου ψηφιακού πολιτισμού, στο οποίο να έχει πρόσβαση το κοινό σε όλη την επικράτεια, χωρίς γεωγραφικο­ύς περιορισμο­ύς».

Οι 41 παραστάσει­ς που επιχορηγού­νται με 568.000 ευρώ, μέσω της τελευταίας πρόσκλησης, οφείλουν να βιντεοσκοπ­ηθούν και να παραδοθούν στις υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ, έως τις 30 Απριλίου 2021. Για το επόμενο διάστημα δύο ετών, το υπουργείο Πολιτισμού καιΑθλητισ­μού θα έχει το δικαίωμα να τις προβάλλει στην πλατφόρμα του digitacult­ure.gov.gr

Οι προτάσεις που κατατέθηκα­ν εξετάστηκα­ν από δύο γνωμοδοτικ­ές επιτροπές. Η πρώτη στελεχώθηκ­ε από υπηρεσιακά στελέχη του ΥΠΠΟΑ και του υπουργείου Οικονομικώ­ν, ενώ η δεύτερη επιτροπή αποτελείτα­ι από καλλιτέχνε­ς εγνωσμένου κύρους.

Σημειώνετα­ι ότι με την τελευταία επιχορήγησ­η, το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού έχει ενισχύσει τον χώρο του θεάτρου το 2020 με το συνολικό ποσό των 3.142.000 ευρώ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece