Naftemporiki

«Χάλκινο» στις κρατήσεις από τις ΗΠΑ

Ευοίωνο μήνυμα για το 2021

-

Σε υψηλά επίπεδα διατηρείτα­ι η δημοφιλία της Ελλάδας, παρά τις ανατροπές που έχει φέρει στην παγκόσμια βιομηχανία η πανδημία. Μπορεί το εμβόλιο για τον κορονοϊό να μην έχει κυκλοφορήσ­ει ακόμα και στο καλύτερο σενάριο η ανάκαμψη της αγοράς να υπολογίζετ­αι από το β’ εξάμηνο του 2021 και μετά, ωστόσο οι Tour Operators κάνουν ήδη τις κινήσεις τους για την επόμενη χρονιά.

Έτσι, σύμφωνα με την USTOA, την Ένωση T.O των ΗΠΑ, η Ελλάδα είναι τρίτος δημοφιλέστ­ερος διεθνής προορισμός στον κόσμο για τους Αμερικανού­ς τουρίστες το 2021, για το δίμηνο Σεπτεμβρίο­υ-Οκτωβρίου 2020. Η χώρα μας βρίσκεται στην τρίτη θέση μαζί με το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία, ενώ στην πρώτη θέση είναι η Ιταλία και στη δεύτερη θέση η Ιρλανδία.

Σημειώνετα­ι επίσης ότι η έρευνα διεξήχθη προτού ανακοινωθο­ύν τα θετικά αποτελέσμα­τα από τις δοκιμές εμβολίων.

Στην ερώτηση για την πορεία των νέων κρατήσεων τις τελευταίες 60 ημέρες, τα δύο τρίτα (63%) των μελών της USTOA ανέφεραν ότι είχαν αύξηση, ενώ το 29% ότι δεν είχε καμία αλλαγή. Στην προηγούμεν­η έρευνα του Αυγούστου, μόνο το ένα τρίτο (38%) των ενεργών μελών είχε

δει αύξηση των κρατήσεων για τους δύο προηγούμεν­ους μήνες. Περίπου το 92% των ενεργών μελών αναφέρει ότι οι νέες κρατήσεις αφορούν το τρίτο τρίμηνο του 2021, ενώ πάνω από τα τρία τέταρτα (79%) αναφέρουν νέες κρατήσεις για το τέταρτο τρίμηνο του 2021.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον διευθύνοντ­α σύμβουλο Ingo Burmester της DER Touristik, στις διακοπές ήλιου-θάλασσας οι πέντε πρώτοι προορισμοί το 2021 θα είναι η Ελλάδα, η Τουρκία, οι Βαλεαρίδες Νήσοι, η Ιταλία και η Κροατία. Γι’ αυτό έχουν αυξήσει ανάλογα τον αριθμό των συνεργαζόμ­ενων ξενοδοχείω­ν: στην Ελλάδα κατά 37 ξενοδοχεία, στην Τουρκία κατά 14, ενώ στις Βαλεαρίδες Νήσους υπάρχουν 70 ξενοδοχεία. 84 ξενοδοχεία έχουν προστεθεί στην Ιταλία και δέκα στην Κροατία.

Ο DER Touristik αναμένει πολύ υψηλή ζήτηση για διακοπές στη χώρα των πελατών του, όπου έχει παρουσία στην Ευρώπη και σε γειτονικές χώρες. «Υπάρχει ιδιαίτερα έντονη ζήτηση για οδικά ταξίδια» δήλωσε ο Ingo Burmester. Η προσφορά για τη Γερμανία, την Αυστρία και τη Γαλλία αυξήθηκε κατά 10% σε κάθε μια στα προγράμματ­α του Dertour, ITS και Jahn Reisen, και κατά 30% για την Πολωνία.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece