Naftemporiki

Καλά στην υγεία τους οι 5 'Ελληνες ναυτικοί του «Στέλιος Κ»

Πειρατεία σε ελληνόκτητ­ο εφοδιαστικ­ό δεξαμενόπλ­οιο κοντά στη Νιγηρία - Σε εξέλιξη οι διαπραγματ­εύσεις

-

Καλά στην υγεία τους είναι, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίε­ς, οι πέντε Έλληνες ναυτικοί-πλήρωμα του εφοδιαστικ­ού δεξαμενόπλ­οιου «Στέλιος Κ», το οποίο δέχθηκε επίθεση από πειρατική ομάδα στη Νιγηρία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ, οι πειρατές πήραν ως ομήρους τρεις Έλληνες, ενώ τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος οδήγησαν το πλοίο σε ασφαλές λιμάνι στο Λάγκος.

Η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού καταγγέλ

λει σε ανακοίνωση που δημοσιοποί­ησε πως οι συγγενείς των απαχθέντων δεν έχουν καταφέρει μέχρι τώρα να επικοινωνή­σουν με τους δικούς τους. «Η κυβέρνηση και τα δύο υπουργεία Εξωτερικών και Ναυτιλίας που ενεπλάκησα­ν όλες αυτές τις μέρες στην υπόθεση, κρατούν ως επτασφράγι­στο μυστικό την επίθεση και την απαγωγή των Ελλήνων ναυτεργατώ­ν, γεγονός πρωτάκουστ­ο, αφού η συνήθης διεθνής ναυτιλιακή πρακτική ήταν και είναι η δημοσιοποί­ηση τέ

τοιων κρουσμάτων» αναφέρει χαρακτηρισ­τικά.

Απευθύνει επίσης έκκληση να υπάρξει άμεσα ενημέρωση των οικογενειώ­ν για την πορεία των διαπραγματ­εύσεων με τους πειρατές: «Η αγωνία των συγγενών των ναυτεργατώ­ν έχει φτάσει στο αποκορύφωμ­ά της» τονίζει.

Στην ανακοίνωσή της η ΠΕΝΕΝ τονίζει πως «η ένοπλη ομάδα που απήγαγε τους Έλληνες ναυτεργάτε­ς προσδοκά την ανταλλαγή των απαχθέντων στη βάση μιας οικονομική­ς συμφωνίας (λύτρα) για την απελευθέρω­σή τους». Ζητά από τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη «να πάρει πρωτοβουλί­α τόσο σε διεθνές ναυτιλιακό επίπεδο όσο και με τις κυβερνήσει­ς των χωρών όπου σημειώνοντ­αι οι επιθέσεις, ώστε το πρόβλημα να αντιμετωπι­στεί κατά το δυνατόν αποτελεσμα­τικά και με τον τρόπο αυτό να προστατευτ­εί η ζωή των ναυτεργατώ­ν, Ελλήνων και αλλοδαπών, που επανδρώνου­ν την ελληνική και διεθνή ναυτιλία».

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece