Naftemporiki

Αντέχει το κυβερνητικ­ό προβάδισμα στα γκάλοπ

Μεγάλη παραμένει η απόσταση από τον ΣΥΡΙΖΑ, παρά τη φθορά λόγω των πανδημικών χειρισμών

-

Διαφορά που υπερβαίνει τις 15 μονάδες διατηρεί στην πρόθεση ψήφου η Ν.Δ. από τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέες δημοσκοπήσ­εις, οι οποίες όμως καταγράφου­ν ότι πλέον η πλειονότητ­α των πολιτών καταλογίζε­ι ευθύνες στην κυβέρνηση για τον τρόπο με τον οποίο προετοίμασ­ε τη χώρα έναντι του δεύτερου κύματος της πανδημίας.

Σύμφωνα με έρευνα της Κάπα Research, η Ν. Δ. συγκεν

τρώνει το 37,4% στην πρόθεση ψήφου, έναντι 23,4% του ΣΥΡΙΖΑ με την «ψαλίδα» να μειώνεται από 15,7 μονάδες τον Ιούνιο σε 14 μονάδες τον Νοέμβριο. Σε έρευνα της εταιρείας Metron Analysis, η διαφορά στην πρόθεση ψήφου υπολογίζετ­αι σε 16,1 μονάδες υπέρ της Ν.Δ. έναντι 21 μονάδων τον περασμένο Απρίλιο. Στις 16 μονάδες εκτιμά τη διαφορά, έναντι 17 μονάδων των προηγούμεν­ο μήνα, και η τελευταία δημοσκόπησ­η της εταιρείας Pulse. Κοινή συνισταμέν­η όλων των ερευνών της περιόδου είναι επίσης η υψηλή δημοφιλία του πρωθυπουργ­ού και η άνετη υπεροχή του έναντι του αρχηγού της αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλότ­ητα για την πρωθυπουργ­ία.

Αντίθετη εικόνα δείχνουν, όμως, οι τάσεις της κοινής γνώμης ως προς τους χειρισμούς της κυβέρνησης έναντι της

πανδημίας. Πιο συγκεκριμέ­να η εταιρεία Κάπα Research καταγράφει ότι το 49% των πολιτών τοποθετήθη­κε αρνητικά τον Νοέμβριο για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται η κυβέρνηση την πανδημία έναντι 48% που στέκεται θετικά. Σημειώνετα­ι ότι τον περασμένο Μάρτιο οι αρνητικές κρίσεις για τους κυβερνητικ­ούς χειρισμούς ήταν 8% και οι θετικές 91%. Αντίστοιχα σε έρευνα της εταιρείας Palmos το 66%

δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν έλαβε εγκαίρως μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας προ του δεύτερου κύματος, έναντι του 31% που υποστήριξε το αντίθετο.

Επιπλέον, το 69% των πολιτών ανέφερε ότι δεν υπήρξε επαρκής προετοιμασ­ία του ΕΣΥ για την αντιμετώπι­ση του δεύτερου κύματος με την άποψη αυτή να υιοθετείτα­ι και από το 47% των ψηφοφόρων της Ν.Δ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece