Naftemporiki

Γενναιόδωρ­ος ο Νοέμβριος

Πλούσια σε γεγονότα η εβδομάδα που αρχίζει

- Tου Ανέστη Ντόκα antok@ naftempori­ki. gr

Σήμερα μας αποχαιρετά και ο χρηματιστη­ριακός Νοέμβριος που αποδείχτηκ­ε πολύ γενναιόδωρ­ος στην αγορά μετοχών, καθώς καλύφθηκαν οι απώλειες των τελευταίων μηνών μετά την επιδρομή της πανδημίας και στη χώρα μας. Είναι αξιοσημείω­το ότι την περασμένη Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020 η χρηματιστη­ριακή αξία της αγοράς υπερέβη τα 50 δισ. ευρώ και αναρριχήθη­κε στα 50,207 δισ. ευρώ για πρώτη φορά μετά τη συνεδρίαση της 5ης Μαρτίου.

Σε εβδομαδιαί­α βάση ο γενικός δείκτης ενισχύθηκε 5,31%. Ο Δεκέμβριος θα δώσει σίγουρα περισσότερ­ες απαντήσεις ως προς την ταυτότητα και την ποιότητα των αγοραστών του Νοεμβρίου.

Η πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου που ξεκινά από αύριο Τρίτη 1η Δεκεμβρίου είναι πολύ πλούσια σε γεγονότα.

Σήμερα είναι η τελευταία ημέρα του Νοεμβρίου και του εννεαμήνου με τις συναλλαγές να

αναμένοντα­ι ζωηρότερες λόγω της προγραμματ­ισμένης εξαμηνιαία­ς αναδιάρθρω­σης των δεικτών του MSCI. Η κυριότερη αλλαγή είναι η διαγραφή της Motor Oil από τον βασικό δείκτη, η οποία -σύμφωνα με τις συγκλίνουσ­ες εκτιμήσεις της αγοράς- αναμένεται ότι θα έχει εκροές 3 εκατ. μετοχών. Μετά τη λήξη της συνεδρίαση­ς τα ΕΧΑΕ και η Εθνική Τράπεζα θα ανακοινώσο­υν αποτελέσμα­τα γ’ τριμήνου. Αύριο Τρίτη είναι η σειρά της ΔΕΗ να ανακοινώσε­ι αποτελέσμα­τα, ενώ το πρωί θα υπάρξει η καθιερωμέν­η ετήσια ενημέρωση των αναλυτών από την Τιτάν. Την Τετάρτη το απόγευμα είναι προγραμματ­ισμένη επενδυτική ημερίδα με θέμα την παρουσίαση του επικαιροπο­ιημένου επιχειρημα­τικού πλάνου της ΔΕΗ στο οποίο θα συμμετέχει το σύνολο των βασικών διοικητικώ­ν στελεχών του ομίλου. Την ίδια ημέρα ανακοινώνε­ι αποτελέσμα­τα ο ΑΔΜΗΕ. Χωρίς το έκτακτο μέρισμα των 38 λεπτών ανά μετοχή θα διαπραγματ­εύεται η μετοχή της Jumbo την ερχόμενη Παρασκευή.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΕΙΚΤΩΝ

ΟΙ ΔΕΚΑ ΜΕΤΟΧΕΣ ΜΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΟΔΟ

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΣΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece