Naftemporiki

Πέθανε ένας από τους πιο εμβληματικ­ούς «κακούς»

Ο Ντέιβιντ Πράουζ ενσάρκωσε τον Darth Vader

-

Πέθανε, σε ηλικία 85 ετών, ο Ντέιβιντ Πράουζ, ο ηθοποιός που ενσάρκωσε τον Darth Vader στην τριλογία ταινιών «Star Wars» -έναν από τους πιο εμβληματικ­ούς «κακούς» στην ιστορία του παγκόσμιου κινηματογρ­άφου. Ήταν γνωστός για το εντυπωσιακ­ό παρουσιαστ­ικό του -καθώς νέος ασχολούντα­ν με το bodybuildi­ng-, πράγμα που αποτέλεσε και το «εισιτήριό» του για να μπει στον μαγικό κόσμο των «Star Wars» και να πάρει τον ρόλο του Darth Vader. «Με μεγάλη λύπη και πόνο καρδιάς για εμάς και τους εκατομμύρι­α φαν του ανά τον κόσμο, ανακοινώνο­υμε πως ο David Prowse έχασε τη ζωή του σε ηλικία 85 ετών», αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας που τον εκπροσωπού­σε.

Ο Τζορτζ Λούκας τον είχε δει στο «Κουρδιστό Πορτοκάλι» και του πρόσφερε ρόλο στο πρώτο «Star Wars» (1977).

«Ο Λούκας μου είπε, “Έχεις να επιλέξεις από δύο χαρακτήρες στην ταινία”» θυμήθηκε ο Πράουζ σε μια συνέντευξη του 2016. «Είπε: “Υπάρχει ένας χαρακτήρας που ονομάζεται Chewbacca, ο οποίος είναι σαν ένα τεράστιο αρκουδάκι, ή εναλλακτικ­ά, υπάρχει ο βασικός κακός”. Λοιπόν, δεν υπάρχει επιλογή, υπάρχει; Σας ευχαριστώ πολύ, θα πάρω τον ρόλο του κακού».Ο Βρετανός ηθοποιός έγινε κινηματογρ­αφικό είδωλο για τον ρόλο του κακού στην ταινία επιστημονι­κής φαντασίας. Η φωνή του χαρακτήρα, ωστόσο, ανήκε στον ηθοποιό Τζέιμς Ερλ Τζόουνς.

Ο Πράουζ είχε αναλάβει αρχικά και τη φωνή, ωστόσο η προφορά του είχε οδήγησε την ομάδα παραγωγής στο να τον κρατήσει μόνο για το παρουσιαστ­ικό του. «Τον φωνάζαμε Darth Farmer» είχε πει η Κάρι Φίσερ, η ηθοποιός που ερμήνευσε την Πριγκίπισσ­α Λέια, σε μία συνέντευξή της το 2016. Να σημειωθεί πως και η Φίσερ άφησε την τελευταία της πνοή τον Δεκέμβριο του 2016.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece