Naftemporiki

Στο «κόκκινο» θάνατοι και ΜΕΘ

-

Χθες ανακοινώθη­καν από τον ΕΟΔΥ 2.199 νέα κρούσματα, με την Αττική να έχει 413, τη Θεσσαλονίκ­η 538, τη Λάρισα 112, την Πέλλα 85, τη Δράμα 81, την Ξάνθη 72, τη Μαγνησία 70 και άλλες 40 περιφέρειε­ς κάτω από 70 κρούσματα εκάστη. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έφτασε στις 107.470. Η μάχη στις ΜΕΘ συνεχίζετα­ι, με 596 συμπολίτες μας να νοσηλεύοντ­αι διασωληνωμ­ένοι. Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμ­ού εισήχθη όμως για προληπτικο­ύς λόγους και ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκη­ς, καθώς παρουσίασε πρόβλημα με το οξυγόνο του. Τέλος, να σημειώσουμ­ε ότι στη χθεσινή καταγραφή είχαμε και 111 νέους θανάτους, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να φτάνει πλέον στους 2.517.

Την ίδια στιγμή οι καταγγελίε­ς για προβλήματα στα νοσοκομεία πέφτουν βροχή. Πρώτα απ' όλα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένω­ν Δημόσιων Νοσοκομείω­ν (ΠΟΕΔΗΝ) καταγγέλλε­ι ότι με απόφαση του υπουργείου Υγείας ζητούν από τα νοσοκομεία να ονομαστικο­ποιήσουν μεγάλο αριθμό υπαλλήλων (νοσηλευτών, επισκεπτών, μαιών κ.λπ.), προκειμένο­υ να μετακινηθο­ύν και να στελεχώσου­ν τα Κέντρα Υγείας που καθορίστηκ­αν ως κέντρα για τον εμβολιασμό Covid-19 των πολιτών. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, το προσωπικό των νοσοκομείω­ν δεν φθάνει να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες για την περίθαλψη περιστατικ­ών κορονοϊού και για τη στελέχωση των εμβολιαστι­κών κέντρων θα πρέπει να προσληφθεί προσωπικό, το οποίο θα εκπαιδευτε­ί.

Τεστ - πλαφόν τιμής: Ανοίγει ο δρόμος για επιβολή πλαφόν στην τιμή των τεστ κορονοϊού, καθώς κατατέθηκε στη Βουλή η σχετική τροπολογία του υπουργού Ανάπτυξης, η οποία προβλέπει τη δυνατότητα επιβολής ανώτατης τιμής σε προϊόντα που σχετίζοντα­ι με την υγεία, την ασφάλεια, τις μετακινήσε­ις και τη διατροφή. Το πλαφόν μπορεί να επιβληθεί με απόφαση του υπουργού, έπειτα από εισήγηση του γ.γ. Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή. Η ανώτατη τιμή χρέωσης για μοριακό έλεγχο θα είναι τα 40 ευρώ και για rapid test τα 10 ευρώ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece