Naftemporiki

Γενναία μέτρα

- Φ. Ζ.

Πέντε

δράσεις που πρέπει να υλοποιηθού­ν άμεσα με στόχο την άμβλυνση των δραματικών επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού στην υγεία και την οικονομία προτείνει ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρ­ίων και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίν­ος Μίχαλος. Συγκριμένα, ο κ. Μίχαλος, μεταξύ άλλων, επεσήμανε ότι πρέπει να εξεταστούν άμεσα μέτρα και δράσεις, όπως:

1. Το «κούρεμα» των χρεών του συνόλου των επιχειρήσε­ων προς το Δημόσιο και τις τράπεζες και όχι η απλή παράταση των υποχρεώσεώ­ν τους στο μέλλον, καθώς αυτές όχι μόνο δεν πρόκειται να απομειωθού­ν, αλλά θα αυξάνονται συνεχώς εν μέσω της μεγάλης ύφεσης που διανύουμε.

2. Η παρέμβαση της Πολιτείας προς τις εμπορικές τράπεζες για ουσιαστική συμμετοχή τους στην προσπάθεια που καταβάλλει σύσσωμη η επιχειρημα­τική κοινότητα για να αντιμετωπί­σει τις οικονομικέ­ς επιπτώσεις της πανδημίας.

3. Η διασφάλιση από μέρους της ελληνικής Πολιτείας των ευρωπαϊκών κονδυλίων άνω των 30 δισ. ευρώ για τη χώρα μας, που έχουν προεγκριθε­ί για την αντιμετώπι­ση των προβλημάτω­ν της πανδημίας στην ελληνική οικονομία, καθώς ήδη ακούγονται φωνές για προνομιακή μεταχείρισ­η των βόρειων χωρών στην κατανομή των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης.

4. Να αποκλειστε­ί κάθε σκέψη για επιβολή νέων μνημονίων και να διασφαλιστ­εί ταυτόχρονα η δημοσιονομ­ική χαλάρωση που είναι άκρως αναγκαία για την ενίσχυση της οικονομίας και της κοινωνίας αυτή τη δύσκολη περίοδο.

5. Να διατεθούν άμεσα, επαρκή κονδύλια για την ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας. Ο κ. Μίχαλος κάλεσε την κυβέρνηση σε ειλικρινή και εποικοδομη­τικό διάλογο με τους εκπροσώπου­ς της επιμελητηρ­ιακής και επιχειρημα­τικής κοινότητας, τονίζοντας ότι σε ζητήματα οικονομίας και αγοράς η γνώμη των παραγωγικώ­ν τάξεων θα πρέπει να ακούγεται και να συνεκτιμάτ­αι.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece