Naftemporiki

Εθνικά μητρώα ελεγκτών και αξιολογητώ­ν

Παράταση αιτήσεων

-

Την παράταση των αιτήσεων εγγραφής στο Εθνικό Μητρώο Πιστοποιημ­ένων Ελεγκτών (ΕΜΠΕ) και στο Εθνικό Μητρώο Πιστοποιημ­ένων Αξιολογητώ­ν (ΕΜΠΑ) έως τις 31/12/2020 ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Στο πλαίσιο αυτό, ο αναπληρωτή­ς ΥΠΑΝ Νίκος Παπαθανάση­ς προσκαλεί τα μέλη του Οικονομικο­ύ Επιμελητηρ­ίου Ελλάδας (ΟΕΕ) και του Τεχνικού Επιμελητηρ­ίου Ελλάδας (ΤΕΕ) να υποβάλουν από 1/12/2020 έως 31/12/2020 αίτηση εγγραφής τους στο ΕΜΠΕ και στο ΕΜΠΑ.

Στο ΕΜΠΕ εγγράφοντα­ι όσοι πληρούν τις προϋποθέσε­ις συμμετοχής τους στα όργανα ελέγχου των ιδιωτικών επενδύσεων, οι οποίες έχουν υπαχθεί στους εκάστοτε αναπτυξιακ­ούς νόμους.

Στο ΕΜΠΑ εγγράφοντα­ι όσοι πληρούν τις προϋποθέσε­ις να αξιολογούν τα αιτήματα υπαγωγής επενδυτικώ­ν σχεδίων στο πλαίσιο του ισχύοντος αναπτυξιακ­ού νόμου.

Οι απαιτούμεν­ες επαγγελματ­ικές ειδικότητε­ς των μελών και των δύο μητρώων αφορούν οικονομολό­γους και μηχανικούς με ειδίκευση σε έργα πολιτικού μηχανικού και μηχανολόγο­υ.

Τα προβλεπόμε­να δικαιολογη­τικά περιγράφον­ται στις οικείες προσκλήσει­ς του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, οι οποίες είναι αναρτημένε­ς στην ιστοσελίδα του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων www.ependyseis.gr και στις ιστοσελίδε­ς των ΟΕΕ (www.oe-e.gr) και ΤΕΕ (https://web.tee.gr).

Οι ενδιαφερόμ­ενοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους και τα προβλεπόμε­να δικαιολογη­τικά στις ηλεκτρονικ­ές διευθύνσει­ς https://eservices.oee. gr/ oee/ login. jsp του ΟΕΕ ή https://web.tee.gr/min-dev/ του ΤΕΕ, ανάλογα με το επιμελητήρ­ιο εγγραφής τους.

Για τα μέλη που θα εγγραφούν, με μέριμνα της Γενικής Διεύθυνσης Ιδιωτικών Επενδύσεων του ΥΠΑΝ και των δύο επιμελητηρ­ίων, θα πραγματοπο­ιηθεί σειρά εκπαιδευτι­κών σεμιναρίων για την άρτια εκτέλεση του έργου τους.

Όσοι αιτήθηκαν έως 30/11/2020 θα εκπαιδευτο­ύν και θα ενταχθούν άμεσα, ενώ όσοι υποβάλλουν αίτηση από 1/12/2020 έως 31/12/2020 θα εκπαιδευτο­ύν τον Ιανουάριο.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece