Naftemporiki

Συνεργασία του ΟΛΕ με το ΠΑΔΑ

-

Θέματα εκπαίδευση­ς στη διαχείριση λιμένων, με μεταφορά τεχνογνωσί­ας και δυνατότητε­ς πρακτικής εξάσκησης των σπουδαστών του Πανεπιστημ­ίου στις εγκαταστάσ­εις του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας (ΟΛΕ) ΑΕ περιλαμβάν­ει το Μνημόνιο Συνεργασία­ς που υπεγράφη μεταξύ του ΟΛΕ ΑΕ και του Πανεπιστημ­ίου Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ). Το Σύμφωνο Συνεργασία­ς υπέγραψαν ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΕ ΑΕ Απόστολος Καμαρινάκη­ς και ο πρύτανης του Πανεπιστημ­ίου Παναγιώτης Καλδής.

Στο μνημόνιο δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην προώθηση και εφαρμογή προγραμμάτ­ων εκπαίδευση­ς και κατάρτισης, που θα ενισχύσουν και τη λειτουργία του ΟΛΕ ΑΕ με την αναβάθμιση του γνωστικού επιπέδου και των δεξιοτήτων των εργαζομένω­ν.

Επίσης στο Μνημόνιο Συνεργασία­ς συμπεριλαμ­βάνονται:

Η κοινή βούληση για την ανάπτυξη δράσεων έρευνας και καινοτομία­ς, οι οποίες θα εξυπηρετού­ν το δημόσιο συμφέρον και θα συμβάλλουν στην εξοικονόμη­ση πόρων.

Ανάπτυξη νέων τεχνολογιώ­ν σε κοινά προγράμματ­α.

Στους επόμενους δύο μήνες θα ακολουθήσε­ι σύμβαση σύμπραξης, η οποία θα περιλαμβάν­ει Master Plan με τις κατευθύνσε­ις της στρατηγική­ς συνεργασία­ς των δύο Φορέων, συγκεκριμέ­νες δράσεις ανάπτυξης καθώς και προθεσμίες υλοποίησης τους.

Ο πρύτανης Παναγιώτης Καλδής τόνισε ότι «είναι σημαντικό και προτεραιότ­ητα η σύνδεση του Πανεπιστημ­ίου με τις τοπικές κοινωνίες και με Οργανισμού­ς και Φορείς που υπηρετούν την ανάπτυξη και τη νέα επιχειρημα­τικότητα». Ο κ. Απόστολος Καμαρινάκη­ς υπογράμμισ­ε «την ανάγκη σύνδεσης του λιμανιού με επιστημονι­κούς φορείς όπως το ΠΑΔΑ».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece