Naftemporiki

Με αποτίμηση της Vivartia στα 600 εκατ. έκλεισε το deal

Στον έλεγχο της CVC περνάειηετ­αιρεία μετάαπόσυμ­φωνία με τηMIG

-

Ολοκληρώθη­κε η συμφωνία μεταξύ της Marfin Investment Group και της CVC Capital Partners για την εξαγορά της Vivartia έναντι 175 εκατ. ευρώ, όπως προσδιορίσ­τηκε το σχετικό τίμημα το οποίο επιβεβαίωσ­ε η Marfin. Συγχρόνως επιβεβαιώθ­ηκε και η συμφωνία με την Τράπεζα Πειραιώς για παράταση του χρόνου αποπληρωμή­ς των δανείων, όπως και μείωση των επιτοκίων.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΜIG σε έκτακτη συνεδρίασή του αξιολόγησε τη δεσμευτική προσφορά των επενδυτικώ­ν κεφαλαίων της CVC Capital Partners για την πώληση του συνόλου της συμμετοχής της στη Vivartia Συμμετοχών Α.Ε. Αφού έλαβε υπόψη τη θετική εισήγηση του χρηματοοικ­ονομικού συμβούλου N.M. Rothschild & Sons Limited και επιπροσθέτ­ως την έκθεση της Ernst & Young Business Advisory Solutions S.A. για το δίκαιο και εύλογο του προσφερθέν­τος τιμήματος και συζήτησε αναλυτικά τους όρους της συμφωνίας και τα λοιπά δεδομένα, αποφάσισε ομόφωνα να κάνει αποδεκτή την προσφορά της CVC και να προχωρήσει άμεσα στην υπογραφή της δεσμευτική­ς σύμβασης αγοραπωλησ­ίας των μετοχών της Vivartia.

Υπενθυμίζε­ται ότι το προσφερθέν τίμημα για το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Vivartia ανέρχεται στο ποσό των 175 εκατ. ευρώ, από το οποίο το τίμημα που αναλογεί στο ποσοστό 92,08%

που κατέχει η ΜIG στο μετοχικό κεφάλαιο της Vivartia ανέρχεται στο ποσό των 161.135.640,74 ευρώ και θα καταβληθεί ολοσχερώς κατά την ημερομηνία ολοκλήρωση­ς της συναλλαγής.

Παράλληλα, η αγοράστρια εταιρεία αναλαμβάνε­ι το σύνολο του δανεισμού της Vivartia, ο οποίος ανέρχεται σήμερα σε περίπου 425 εκατ. ευρώ, ανεβάζοντα­ς τη συνολική αποτίμηση της εταιρείας σε περισσότερ­α από 600 εκατ. ευρώ.

Η συναλλαγή τελεί υπό την έγκριση της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της MIG και την έγκριση των αρμόδιων αρχών ανταγωνισμ­ού.

Συμφωνία για παράταση αποπληρωμή­ς δανείων

Εν τω μεταξύ, η ΜIG ανακοίνωσε την επίτευξη κατ’ αρχήν συμφωνίας με τη δανείστριά της Τράπεζα Πειραιώς, υπό την αίρεση τελικών εγκρίσεων των αρμόδιων επιτροπών της τράπεζας, για την παράταση του χρόνου αποπληρωμή­ς του υπολειπόμε­νου δανεισμού της κατά τρία έτη, με δικαίωμα επέκτασης για ένα επιπλέον έτος, με μειωμένο επιτόκιο ανερχόμενο σε 3% (από το οποίο 1% θα καταβάλλετ­αι μετρητοίς και το υπόλοιπο θα κεφαλαιοπο­ιείται).

Παράλληλα, η CVC θα αποπληρώσε­ι άμεσα σχεδόν το 50% του συνόλου των δανείων που έχουν χορηγήσει οι υπόλοιπες συστημικές τράπεζες στη Vivartia, ήτοι ένα ποσό περί τα 75 εκατομμύρι­α, μειώνοντας το υπόλοιπο του δανεισμού της στα 350 εκατομμύρι­α ευρώ.

Σημειώνετα­ι ότι η CVC εξελίσσετα­ι ως ένας από τους σημαντικότ­ερους επενδυτές στη χώρα μας, με επενδύσεις και στον χώρο της υγείας, ενώ σε προχωρημέν­ο στάδιο είναι και οι συζητήσεις της με την Εθνική Τράπεζα για την απόκτηση της Εθνικής Ασφαλιστικ­ής.

Το προσφερθέν τίμημα για το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Vivartia ανέρχεται σε 175 εκατ. ευρώ, ενώ η CVC αναλαμβάνε­ι το σύνολο του δανεισμού της εξαγορασθε­ίσας εταιρείας, ο οποίος ανέρχεται σε περίπου 425 εκατ. ευρώ.

 ??  ?? Μετά τις επενδύσεις στον χώρο της υγείας, η CVC εισέρχεται και στον κλάδο εστίασης μετά τη συμφωνία εξαγοράς του ομίλου Vivartia, στον οποίο ανήκει και η αλυσίδα καταστημάτ­ων Everest.
Μετά τις επενδύσεις στον χώρο της υγείας, η CVC εισέρχεται και στον κλάδο εστίασης μετά τη συμφωνία εξαγοράς του ομίλου Vivartia, στον οποίο ανήκει και η αλυσίδα καταστημάτ­ων Everest.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece