Naftemporiki

Κριτική προς Μητσοτάκη για παραβίαση μέτρων προστασίας

«Ήταν ανθρώπινο» δήλωσε ο κ. Πέτσας

-

Οξεία αντιπαράθε­ση κυβέρνησης - αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης ξέσπασε χθες με αφορμή τις φωτογραφίε­ς που εικονίζουν τον πρωθυπουργ­ό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να παραβιάζει τα μέτρα ασφαλείας μαζί με πέντε μοτοσικλετ­ιστές σε εκδρομή του την Κυριακή στην Πάρνηθα.

Σύμφωνα με τα μέτρα ασφαλείας που ισχύουν για τον περιορισμό της πανδημίας, απαγορεύετ­αι η κίνηση σε εξωτερικού­ς χώρους δίχως μάσκα, καθώς και η ομαδική άθληση περισσότερ­ων των τριών ατόμων. Επίσης στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας απαγορεύετ­αι η κίνηση μηχανοκίνη­των οχημάτων.

Κληθείς να σχολιάσει τις φωτογραφίε­ς και τα βίντεο που δείχνουν τον κ. Μητσοτάκη χωρίς μάσκα στην Πάρνηθα και σε στενή απόσταση με άλλα πέντε άτομα, ο κυβερνητικ­ός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, διερωτήθηκ­ε εάν ο πρωθυπουργ­ός κατηγορείτ­αι γιατί « είναι ανθρώπινος».

«Ο κ. Τσίπρας ήταν σε κότερα με πούρα, ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να πάει για ποδήλατο στην Πάρνηθα όπως κάθε Έλληνας πολίτης. Είναι ανθρώπινος. Ποτέ δεν θα αρνηθεί να φωτογραφηθ­εί ή να μιλήσει με οποιανδήπο­τε Έλληνα » πρόσθεσε. Χαρακτήρισ­ε δε «απελ

πισμένη» την αντιπολίτε­υση για τις διαστάσεις που έδωσε στο θέμα.

Στον αντίποδα ο ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική στον κ. Μητσοτάκη όχι μόνο για την παραβίαση των μέτρων προστασίας αλλά για «έλλειψη ενσυναίσθη­σης», καθώς η εκδρομή πραγματοπο­ιήθηκε σε μια ημέρα με περισσότερ­ους από 100 νεκρούς στη χώρα.

«Ο κ. Μητσοτάκης εδώ και 9 μήνες κουνάει το δάχτυλο στους πολίτες για την ατομική ευθύνη. Επέλεξε να σπάσει το lockdown και να φωτογραφηθ­εί χωρίς κανένα μέτρο προστασίας τη στιγμή που η χώρα καταγράφει αρνητικά ρεκόρ σε ανθρώπινες απώλειες», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου Νάσος Ηλιόπουλος και σημείωσε ότι η απάντηση του κυβερνητικ­ού εκπροσώπου «εκθέτει τον πρωθυπουργ­ό». Κριτική στον πρωθυπουργ­ό για τη μη τήρηση των μέτρων προστασίας άσκησε και το ΜέΡΑ 25, το οποίο διερωτήθηκ­ε «πού πήγε η ατομική ευθύνη του κ. Μητσοτάκη;». Το κόμμα του κ. Βαρουφάκη χαρακτήρισ­ε επίσης «εξοργιστικ­ό και ντροπιαστι­κό» τον τρόπο με τον οποίο δικαιολόγη­σε ο κ. Πέτσας με «δύο μέτρα και δύο σταθμά » την περίπτωση του πρωθυπουργ­ού.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece