Naftemporiki

Για υψηλές πτήσεις με έμπειρο «πιλότο»

Επιστροφή Μπουρούση στην Α1 με το Περιστέρι

- Του Θέμη Τόγια ttogias@ naftempori­ki. gr

Τη φανέλα του Περιστερίο­υ θα φορά έως το τέλος της φετινής σεζόν ο Γιάννης Μπουρούσης. Ο πολύπειρος σέντερ υπέγραψε χθες το νέο συμβόλαιό του και εν συνεχεία ανακοινώθη­κε από την ΚΑΕ η απόκτησή του, με την οποία η ομάδα των δυτικών προαστίων ισχυροποιε­ίται αφάνταστα κάτω από το καλάθι εν όψει των υποχρεώσεώ­ν της τόσο στο ελληνικό πρωτάθλημα όσο και στο Basketball Champions League.

Από τη στιγμή που ο προπονητής του συλλόγου Αργύρης Πεδουλάκης επικοινώνη­σε μαζί του, ο ίδιος δεν το σκέφτηκε καθόλου και είπε το «ναι» στην πρόταση που του έγινε. Τις τελευταίες ημέρες, μάλιστα, ο Μπουρούσης έκανε προπο

νήσεις με την ομάδα του Περιστερίο­υ, στις οποίες διαπιστώθη­κε ότι βρίσκεται σε πάρα πολύ κατάσταση, κάτι που παραδέχθηκ­ε και ο ίδιος στις δηλώσεις που έκανε αμέσως μετά την επισημοποί­ηση της συνεργασία­ς του με τους «πρίγκιπες της δυτικής όχθης » : « Αισθάνομαι πολύ καλά. Από τη στιγμή που ο κόουτς Πεδουλάκης -με τον οποίο είχα άμεση επαφή, καθώς έχουμε συνεργαστε­ί και στον Παναθηναϊκ­όμε κάλεσε να έρθω στην ομάδα, δεν το σκέφτηκα και πάρα πολύ για να αποδεχθώ την πρότασή του. Ήθελα να αγωνιστώ για άλλον έναν χρόνο σε υψηλό επίπεδο. Θέλω να βοηθήσω το Περιστέρι να εκπληρώσει τους στόχους του στις εγχώριες υποχρεώσει­ς και στο Basketball Champions League».

Ο 37χρονος άσος, μάλιστα, όπως έκαναν και οι Βασίλης

Σπανούλης, Νίκος Ζήσης με ανάλογες τοποθετήσε­ις τους στα μέσα ενημέρωσης, άφησε ανοικτό... παράθυρο επιστροφής του στην εθνική ομάδα εν όψει του προολυμπια­κού τουρνουά στον Καναδά τον ερχόμενο Ιούνιο. «Εφόσον μου ζητηθεί να είμαι παρών, εάν υπάρχουν οι προϋποθέσε­ις και βρίσκομαι στην κατάλληλη αγωνιστική κατάσταση, ναι, θα συνταχθώ κι εγώ. Μπορεί να με... έκραξαν μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019 και να έχουν συμβεί διάφορα περιστατικ­ά που με στενοχώρησ­αν, αλλά η Εθνική είναι ένα πολύ μεγάλο κομμάτι στην καριέρα μου και στη ζωή μου. Θα ήταν ωραίο να ξανασμίξου­με μαζί με τον Σπανούλη, τον Ζήση και τον Πρίντεζη», δήλωσε ο άλλοτε αρχηγός του αντιπροσωπ­ευτικού συγκροτήμα­τος.

 ??  ?? Παράθυρο επιστροφής του και στην εθνική ομάδα μπάσκετ άφησε ο Γιάννης Μπουρούσης μετά την επάνοδό του στο ελληνικό πρωτάθλημα για λογαριασμό του Περιστερίο­υ.
Παράθυρο επιστροφής του και στην εθνική ομάδα μπάσκετ άφησε ο Γιάννης Μπουρούσης μετά την επάνοδό του στο ελληνικό πρωτάθλημα για λογαριασμό του Περιστερίο­υ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece