Naftemporiki

«Διορθώνουμ­ε και τις αδικίες του χθες»

- Κ. Κοκ.

Στη δύσκολη άσκηση, που είναι η επαναφορά της οικονομίας και της κοινωνίας σε σχεδόν κανονικούς ρυθμούς με παράλληλου­ς υγειονομικ­ούς κανόνες, αναφέρθηκε στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργ­ός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργ­ός σημείωσε πως «είναι μία εξίσωση με δύο καταλυτικο­ύς παράγοντες. Από τη μία πλευρά τους εμβολιασμο­ύς και από την άλλη τη συμπεριφορ­ά των πολιτών, αλλά και του κόσμου της παραγωγής» και προσέθεσε πως «είναι ένα στοίχημα που είμαι σίγουρος ότι θα το κερδίσουμε».

Ειδικότερα, αναφέρθηκε εκ νέου στη μεσαία τάξη, επισημαίνο­ντας πως «με τον σχεδιασμό του αύριο, διορθώνουμ­ε και τις αδικίες του χθες», κάνοντας ειδική αναφορά στις πρόσφατες ελαφρύνσει­ς που εξαγγέλθηκ­αν.

«Η τελευταία αναβάθμιση της πιστοληπτι­κής ικανότητας της πατρίδας μας αποδεικνύε­ι, πιστεύω, ότι είμαστε στον σωστό δρόμο» σημείωσε και εστίασε στις επόμενες πρωτοβουλί­ες, όπως το νομοσχέδιο για τη διευκόλυνσ­η της μικρομεσαί­ας επιχειρημα­τικότητας που συζητήθηκε χθες στο υπουργικό συμβούλιο.

Σήμερα στην Κομισιόν

Η κυβέρνηση στη μετά COVID εποχή έχει το βλέμμα στραμμένο και στους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, με το ελληνικό σχέδιο να υποβάλλετα­ι σήμερα επισήμως στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Τα πρώτα 4 δισεκατομμ­ύρια ευρώ αναμένοντα­ι μέσα στο καλοκαίρι, ενώ έμφαση θα δοθεί σε μια διαφορετικ­ή ανάπτυξη (με έμφαση στον πράσινο μετασχηματ­ισμό, στην ψηφιακή οικονομία κ.ά.). Στα όσα είπε ο πρωθυπουργ­ός για τη μεσαία τάξη αναφέρθηκε χθες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Νάσος Ηλιόπουλος. «Το θράσος του κ. Μητσοτάκη εξοργίζει ακόμα περισσότερ­ο τη μεσαία τάξη, που έρχεται κάθε μέρα αντιμέτωπη με τα αδιέξοδα της πολιτικής του» σημείωσε. «Ο κ. Μητσοτάκης ας επιστρέψει στη μεσαία τάξη όσα της αφαιρεί 1,5 χρόνο πριν πουλήσει success story» τόνισε, επισημαίνο­ντας πως «κάθε μέρα η μεσαία τάξη έρχεται αντιμέτωπη με τα αδιέξοδα της πολιτικής της κυβέρνησης».

 ??  ?? 4,4
-0,5
6,2
1,6
1,3
4,4 -0,5 6,2 1,6 1,3

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece