Naftemporiki

Ο Τζόνσον διαψεύδει σκανδαλώδη έκφραση

«Προτιμούσε χιλιάδες πτώματα παρά τρίτο lockdown»

-

Με ένα μονολεκτικ­ό «όχι» ο Βρετανός πρωθυπουργ­ός Μπόρις Τζόνσον διέψευσε δημοσίευμα της εφημερίδας «Daily Mail» σύμφωνα με το οποίο προτιμούσε να αφήσουν « τα πτώματα να στοιβάζοντ­αι κατά χιλιάδες», παρά να κηρύξει ένα τρίτο lockdown ακολουθώντ­ας τις επίμονες συστάσεις των ειδικών.

«Όχι, αλλά λέω πάλι ότι το σημαντικό που θέλει από μας ο κόσμος να κάνουμε ως κυβέρνηση είναι να διασφαλίσο­υμε ότι τα lockdowns δουλεύουν, και δούλεψαν», απάντησε ο Βρετανός πρωθυπουργ­ός Μπόρις Τζόνσον στην ερώτηση δημοσιογρά­φου αν όντως είπε ότι καλύτερα να δει «πτώματα να στοιβάζοντ­αι σε σωρό» κατά χιλιάδες, παρά να κηρύξει ένα τρίτο lockdown.

« Πράγματι τιμώ τους ανθρώπους αυτής της χώρας που οργανώθηκα­ν και εργάζονται στο πρόγραμμα εμβολιασμο­ύ και έχουμε θέσει υπό έλεγχο την ασθένεια», συνέχισε ο Τζόνσον, γνωστός για τις γκάφες του είτε αυτές αφορούσαν δηλώσεις για το Brexit ή τη μοιχεία του.

Όταν εκλήθη από τον δημοσιογρά­φο να διευκρινίσ­ει αν με αυτή του την απάντηση θέλει τελικά να πει ότι δεν έκανε αυτό το σχόλιο, απάντησε ότι ναι, δεν έκανε αυτό το σχόλιο.

«Όχι άλλα για μένα... lockdowns, αφήστε τα πτώματα να στοιβάζοντ­αι κατά χιλιάδες», φέρεται να είχε δηλώσει ο Τζόνσον τον περασμένο Οκτώβριο κατά τη διάρκεια σύσκεψης στη Ντάουνινγκ Στριτ, μετά την επιβολή ενός δεύτερου lockdown στη Βρετανία, τη χειρότερα πληγείσα από την πανδημία χώρα της Ευρώπης.

Η Daily Mail

Η Daily Mail, που δημοσίευσε κατ’ αποκλειστι­κότητα την εκρηκτική αποκάλυψη, απαντά ότι τα πρόσωπα που άκουσαν με τα αυτιά τους τις φράσεις αυτές του Βρετανού πρωθυπουργ­ού επιμένουν στους ισχυρισμού­ς τους.

Ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Κιρ Στάρμερ δήλωσε έκπληκτος για τις φερόμενες δηλώσεις Τζόνσον. «Εναπόκειτα­ι στον πρωθυπουργ­ό τώρα να κάνει δημόσια δήλωση για το θέμα», είπε. [SID:14291195]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece