Naftemporiki

Άνοιξε «παράθυρο» πολιτικής συνεννόηση­ς

Μεταξύ Κ. Μητσοτάκη και Φ. Γεννηματά

-

Παράθυρο πολιτικής συνεννόηση­ς μεταξύ του πρωθυπουργ­ού Κυριάκου Μητσοτάκη και της προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά άνοιξε χθες με αφορμή την κλιματική αλλαγή.

Η πολιτική ένταση που καταγράφηκ­ε την τελευταία περίοδο στις σχέσεις του κ. Μητσοτάκη με την κ. Γεννηματά φαίνεται πως βαίνει προς εκτόνωση, μετά τη «χείρα» συνεννόηση­ς που έτεινε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ πριν από μερικές ημέρες στον πρωθυπουργ­ό. Ειδικότερα, η κ. Γεννηματά είχε καλέσει τον πρωθυπουργ­ό να αναλάβει πρωτοβουλί­α για τη θέσπιση ενός νέου νομικού πλαισίου «με συγκεκριμέ­νους στόχους για το κλίμα» και του είχε ζητήσει να πραγματοπο­ιηθούν κοινές συνεδριάσε­ις των κοινοβουλε­υτικών επιτροπών Οικονομικώ­ν Υποθέσεων και Περιβάλλον­τος για να συζητηθούν οι προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής, αλλά και να ενημερωθού­ν τα κόμματα για τη «στάση της ελληνικής κυβέρνησης » και τις σχετικές διαβουλεύσ­εις σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Την πρωτοβουλί­α της κ. Γεννηματά αποδέχθηκε χθες ο πρωθυπουργ­ός, λέγοντας ότι κάνει δεκτό το αίτημά της. Την ενημέρωσε, μάλιστα, ότι ζήτησε από τον υπουργό Περιβάλλον­τος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα να αιτηθεί τη σύγκληση των αρμόδιων Επιτροπών. Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης εμφανίσθηκ­ε θετικός και για την πολιτική σύμπλευση της Ν.Δ. με το ΚΙΝΑΛ στο περιεχόμεν­ο των κυβερνητικ­ών προτάσεων για την κλιματική αλλαγή, καθώς συμφώνησε με την πρόταση της κ. Γεννηματά για υπερψήφιση της σχετικής νομοθεσίας «με την ευρύτερη δυνατή κοινοβουλε­υτική πλειοψηφία». «Στόχος μας είναι ο νέος νόμος να τεθεί σε δημόσια διαβούλευσ­η στα μέσα Ιουνίου, ώστε μέσα από μία ευρεία διακομματι­κή συναίνεση να οργανώσουμ­ε τη μετάβασή μας σε μια κλιματικά ουδέτερη οικονομία», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης στην απαντητική επιστολή του.

Οι σχέσεις των δυο αρχηγών είχαν δοκιμαστεί στην τελευταία συζήτηση στη Βουλή, όταν η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ έκανε λόγο για «μπίζνες του Μαξίμου ΑΕ» με πρόσχημα την πανδημία. [SID:14291456]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece