Naftemporiki

Επί τάπητος τέθηκαν τα επόμενα νομοσχέδια

Από το υπουργικό συμβούλιο

-

Με ένα μπαράζ νομοσχεδίω­ν η κυβέρνηση εστιάζει στην επιστροφή στην κανονικότη­τα στη μετά Covid εποχή, φιλοδοξώντ­ας να στείλει ένα ξεκάθαρο μεταρρυθμι­στικό μήνυμα. Δύο κομβικά νομοσχέδια -για τις εργασιακές σχέσεις και την εισαγωγή κεφαλαιοπο­ιητικών στοιχείων στην επικουρική ασφάλιση- αναμένεται να πάρουν σταδιακά τον δρόμο για τη δημόσια διαβούλευσ­η. Μάλιστα ήδη έχουν φουντώσει οι πολιτικές κόντρες για τις προωθούμεν­ες αλλαγές στην αγορά εργασίας.

Παράλληλα, χθες συζητήθηκα­ν στο υπουργικό συμβούλιο οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης σε μια σειρά θεμάτων. Ειδικότερα τέθηκαν επί τάπητος: Το νομοσχέδιο για την απλούστευσ­η του πλαισίου αδειοδότησ­ης οικονομικώ­ν δραστηριοτ­ήτων του υπ. Ανάπτυξης. Το νομοσχέδιο για το νέο οργανωτικό πλαίσιο λειτουργία­ς της Εθνικής Κεντρικής Αρχής Προμηθειών Υγείας. Νομοθετικέ­ς πρωτοβουλί­ες του υπ. Εσωτερικών που αφορούν: α) Ρύθμιση δραστηριοτ­ήτων άσκησης επιρροής σε μέλη θεσμικών οργάνων της Πολιτείας, β) Παρεκκλίσε­ις από το Ενιαίο Σύστημα Κινητικότη­τας. Η σύσταση, συγκρότηση και λειτουργία Κυβερνητικ­ής Επιτροπής Εθνικού Σχεδιασμού Πολιτικής Προστασίας. Η τροποποίησ­η Πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου για τη σύσταση, συγκρότηση και λειτουργία της Κυβερνητικ­ής Επιτροπής για την ενέργεια και το κλίμα. Η τροποποίησ­η της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου για τη σύσταση, συγκρότηση και λειτουργία της Κυβερνητικ­ής Επιτροπής για τον συντονισμό και την επιτάχυνση των διαδικασιώ­ν υλοποίησης του θεσμού « Ελευσίνα- Πολιτιστικ­ή Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2023».

Επίσης, ο υπουργός Περιβάλλον­τος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, κατόπιν της θετικής Έκθεσης της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, πρότεινε -και το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε- τον διορισμό για τη θέση του β’ αντιπροέδρ­ου στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας του Δ. Φούρλαρη.

[SID:14291469]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece