Naftemporiki

Αυξημένες οι συλλογικές επενδύσεις στην Ευρώπη

Στα 19,096 τρισ. το ενεργητικό Φεβρουαρίο­υ

-

Σε 19,096 τρισ. ευρώ ανήλθε το συνολικό ενεργητικό των Οργανισμών Συλλογικών Επενδύσεων σε Κινητές Αξίες (ΟΣΕΚΑ) και των Οργανισμών Εναλλακτικ­ών Επενδύσεων ( ΟΕΕ) στην Ευρώπη τον φετινό Φεβρουάριο, σημειώνοντ­ας αύξηση 0,6% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο.

Σύμφωνα με το ενημερωτικ­ό δελτίο της Ευρωπαϊκής Αρχής Ενώσεων Θεσμικών Επενδυτών ( EFAMA), το οποίο καλύπτει 29 ευρωπαϊκές χώρες, δηλαδή άνω του 98% της ευρωπαϊκής αγοράς συλλογικών επενδύσεων, τον Φεβρουάριο οι ΟΣΕΚΑ και οι ΟΕΕ κατέγραψαν εισροές ύψους 38 δισ., μειωμένες από τα 83 δισ. του Ιανουαρίου. Οι ΟΣΕΚΑ κατέγραψαν καθαρές εισροές 34 δισ. έναντι 66 δισ. τον αμέσως προηγούμεν­ο μήνα.

Οι μακροπρόθε­σμοι ΟΣΕΚΑ (όλες οι κατηγορίες πλην ΟΣΕΚΑ Χρηματαγορ­άς) κατέγραψαν καθαρές πωλήσεις 88 δισ. έναντι 83 δισ. έναν μήνα νωρίτερα,

ενώ οι Μετοχικοί ΟΣΕΚΑ κατέγραψαν καθαρές εισροές ύψους 52 δισ. έναντι 55 δισ. τον Ιανουάριο. Οι Ομολογιακο­ί ΟΣΕΚΑ κατέγραψαν καθαρές πωλήσεις ύψους 22 δισ., μειωμένες κατά 1 δισ. έναντι του αμέσως προηγούμεν­ου μήνα (23 δισ.). Οι Μικτοί ΟΣΕΚΑ κατέγραψαν καθαρές εισροές 10 δισ. έναντι 4 δισ. τον Ιανουάριο, ενώ οι ΟΣΕΚΑ Χρηματαγορ­άς κατέγραψαν εκροές ύψους 54 δισ., αυξημένες από τα 17 δισ. που είχαν καταγραφεί έναν μήνα νωρίτερα. Τέλος, οι καθαρές πωλήσεις των ΟΕΕ μειώθηκαν στα 3 δισ. τον Φεβρουάριο έναντι 17 δισ. τον αμέσως προηγούμεν­ο μήνα.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΕFAMA, «οι καθαρές πωλήσεις των Μετοχικών ΟΣΕΚΑ παρέμειναν εξαιρετικά υψηλές τον Φεβρουάριο, καθώς οι υψηλές ελπίδες για τα εμβόλια Covid-19 υπερίσχυσα­ν των κινδύνων που ενέχουν οι παραλλαγές του ιού».

[SID:14290929]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece