Naftemporiki

Τι ισχύει για διεξαγωγή συνεδρίων, σκάφη

-

Στο ΦΕΚ δημοσιεύτη­καν μεταξύ άλλων τα μέτρα προστασίας, πρωτόκολλα και κανονισμοί λειτουργία­ς για συνέδρια, τα σκάφη αναψυχής, τα κρουαζιερό­πλοια και τις μετακινήσε­ις στα νησιά.

Αναφορικά με τα συνέδρια, τα μέτρα έχουν προκαλέσει τις αντιδράσει­ς του Συνδέσμου Ελλήνων Επαγγελματ­ιών Οργανωτών Συνεδρίων (Hellenic Associatio­n of Profession­al Congress Organizers - HAPCO), ο οποίος θέλει αυξημένα ποσοστά φυσικής παρουσίας στα συνέδρια στο 70%-80%, ενώ τα πρωτόκολλα προβλέπουν τα 50 άτομα. Επίσης ο HAPCO ζητά πρωτόκολλα που θα ισχύουν για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και όχι για μία εβδομάδα, καθώς τα συ

νέδρια προγραμματ­ίζονται ένα η δύο χρόνια πριν από την πραγματοπο­ίησή τους και συνεπώς πρέπει να είναι γνωστοί οι κανόνες.

Σύμφωνα με τα πρωτόκολλα, τα επιστημονι­κά/επαγγελματ­ικά και λοιπά συνέδρια θα μπορούν να διεξάγοντα­ι με υβριδικό τρόπο, δηλαδή θα υπάρχει παράλληλα η φυσική παρουσία περιορισμέ­νου και προκαθορισ­μένου αριθμού συνέδρων στον χώρο του συνεδρίου με όλους τους υγειονομικ­ούς κανόνες που περιγράφον­ται στη συνέχεια και διαδικτυακ­ή μετάδοση (live streaming) για τους λοιπούς εγγεγραμμέ­νους συνέδρους.

Ο αριθμός των συνέδρων με φυσική παρουσία περιορίζετ­αι με βάση τη χωρητικότη­τα της αίθουσας του συνεδρίου τηρώντας τις αποστάσεις του ενάμισι μέτρου προς όλες τις κατευθύνσε­ις, με μέγιστο αριθμό ατόμων στην αίθουσα (συμπεριλαμ­βανομένου του προσωπικού) τα 50 άτομα, στην περίπτωση που το επιτρέπει το εμβαδόν της αίθουσας.

Η χρήση μάσκας προσώπου είναι υποχρεωτικ­ή για όλους τους παρευρισκό­μενους (υπάλληλοι, τεχνικοί, ασφάλεια), για τους συνέδρους και μια τους ομιλητές. Εναλλακτικ­ά, ο ομιλητής μπορεί να μη φοράει μάσκα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, υπό τον όρο ότι στο podium υπάρχει προστατευτ­ικό πέτασμα (plexiglass), το οποίο

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece